Milutinovu priznanje u Grčkoj, a 2018. potpisuje milionski ugovor u NBA

Twitter

Mladi centar iz Srbije Nikola Milutinov ovo je leto, zajedno sa Zvezdašem Nemanjom Dangubićem trenirao sa San Antonio Spursima. Niti jedan od ova dva košarkaša nisu igrali Letnju ligu, ali klub na njih računa u daljoj perpsektivi. Prema poslednjim informacijama Milutinov će ostati u grčkom Olimpijakosu još jednu sezonu, a nakon što mu istekne još tih godinu dana ugovora. Spursi polažu pravo na Milutinova, ali nisu iskoristili priliku da ga ovoga leta potpišu za 4.5 miliona za tri godine, što Nikoli otvara opciju da 2018. potpiše mnogo unosniji ugovor jer mu ističe obaveza da potpiše ugovor prema pravilima za rookie igrače.

Spursi će sledećeg leta imati mnogo više novca u capu, jer istič veliki ugovori Lamarcusa Aldridgea (22,3 miliona), tako da će biti fleksibilniji u potpisivanju igrača.  Milutinova očekuje velika sezona u Olimpijakosu, nakon što su ga treneri i novinari u Grčkoj proglasili za igrača koji je najviše napredovao u prošloj sezoni kada je beležio 5.8 poena i 4 skoka po meču za prosečnih 15 minuta koliko je igrao.

Rebuilding Spursa

Pisali smo ranije kako su Spursi  u rebuildingu i kako očekujemo da ovo leto da mnoge odgovore na, isto tako, mnogobrojna pitanja. Da li se Parker, Ginobili povlače, hoće li LaMarcus Aldridge i Pau Gasol otići, i ko će biti podrška Khawiju Leonardu kao ključnom igraču franšize u budućnosti. Spekuliše se mnogim imenima, zvučnim i manje zvučnim, a jedno je svakako nama zanimljivo jer se radi o Nikoli Milutinovu, srpskom centru, koji je još uvek član Olimpijakosa u kojem ostaje da igra još jednu sezonu. Na F4 Eurolige pružao je solidne partije – 9 poena, 3 skoka, i 1.5 asistencija:

Spursi su Milutinova izabrali kao 26 picka prve runde drafta, a on je odlučio te sezone potpisati za Olimpijakos. Kako je u svojoj analizi napisao Set Nefsky, sa Fadeway Worlda, Milutinov bi mogao biti jedan od aduta Spursa u narednom perioud. Kako je naveo, skautski izveštaji ističu njegov atleticizam, mladost, i solidnih – 13.3 poena, 9.5 skokova i 2.3 blokade projektovane na 36 minuta, uz 57.5 % šuta iz igre.

Milutinov prošle sezone nije igrao za reprezentaciju Srbije jer je hteo da se okuša na letnjoj ligi, ovoga leta ga je selektor Đorđević stavio na širi spisak.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*