Lakersi pokupili sva priznanja!

Završila je i zadnja Letnja liga. Nakon Orlanda i Utaha red je došao i na Las Vegas. Ovde se okupila najjača konkurencija, u ostala dva izdanja falilo je dosta igrača, no ove su sve najveće zvezde ubilježile nastup. Ostali smo uskraćeni za duži nastup prvog picka Fultza zbog povrede, no iskočili su neki drugi igrači i možemo reći da nismo bili nimalo razočarani.

Naslov su na kraju pokupili Lakersi i to bez najbolje igrača Lonza Balla koji je povredio mišić u polufinalnoj utakmici. No Finale je rešio drugi rookie Kuzma koji je totalno izdomnirao ovom ligom. Na kraju je pokupio i nagradu za MVP-a Finala.

Lonzo Ball je uzeo MVP nagradu celog turnira sjajnim predstavama u kojima je ubeležio čak 2 triple double učinka. Iako je odigrao prvu utakmicu za zaborav, u svim ostalima je bio na razini i zasluženo pokupio nagradu na najboljeg igrača.

Izabrane su i prve dve petorke Letnje lige.

U prvoj na bekovima se nalaze MVP Lonzo Ball i još jedan momak koji je oduševio, pick Mavsa Dennis Smith Jr. Već je pokazao kako se bez problema može nositi i s “Velikim momcima” u NBA ligi. Impresionirao je sjajnim atletskim sposobnostima, sjajno je vodio ekipu te bio uverljivo najbolji igrač Mavsa. Dovukao ih je do polufinala, no na kraju Lakersi su bili jači.

Krilne pozicije su popunili Josh Jackson iz Sunsa, 4. pick drafta i Zack Collins iz Hawksa. Jackson je odlično preneo igru sa Kansasa na prvi stadij NBA lige. Odigrao je sjajne allround utakmice i pokazao kako će sigurno biti bitan faktor u igri Sunsa ove godine.

Nakon katastrofalnog leta, Hawksi su ipak malo radosti ponašli u igrama njihovog picka Collinsa. Visoko krilo je “letio” Letnjom ligom i nakon ovoga vidimo kako Hawksi ipak imaju budućnost i puštanje Millsapa sada ima barem malo smisla. Na centru se našao najbolji igrač i skakač Blazersa, Caleb Swanigan. Dominirao je u reketu, uz to bio je i najbolji strelac ekipe te sjajno pronalazio siugrače. Čini se da su Leonardsovi dani odbrojani.

U drugoj petorci su se našli bek Spursa Bryn Forbes koji je bio i najbolji strelac, a uz njega na bekovima je bio iskusni Wayne Selden koji već ima i playoff iskustvo iza sebe. Tatum je impresionirao u Utahu, a i ovde je bio dovoljno dobar da izbori drugu petroku. Na centarskim pozicijama su se smestili Cheick Diallo iz Pelicansa, te MVP Finala Kyle Kuzma.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*