NBA ekipe u novom ruhu!

nike.com

U saradnji sa novim sponzorom NBA lige, Nikeom NBA liga je izdala nove garniture dresova. Sada će sve ekipe u ligi nositi Nike dresove, osim Hornetsa koji imaju eksluzivno pravo nositi Jordan Brand, naravno zbog njihovog predsednika.

Kako i uvek s Nikeom uključili su dosta napredne tehnologije kod izrade dresova. Kako su napredovale patike, postale su sve lakše i više su štitile igrače od povreda sada su i s dresovima krenuli u tom smeru. Napravili su značajne promene u dužini, težini i samoj konstrukciji dresa i napravili novu Nike Aeroswift šasiju. Ovi dresovi su bili testirani na američkoj olimpijskoj reprezentaciji i naišli su na odlične kritike igrača koji su jako zadovoljni novim dresovima.

Osim toga novina je da NBA liga više ne karakterizira dresove kao gostujuće i domaće kao dosada. Od ove godine domaća ekipa mora nositi svoju svetlu garnituru, dok gostujuća ekipa uzima dres koji se najviše razlikuje od domaćina. Zbog toga Nike je uradio posebne edicije dresova.

Nike.com

Prve dve su Association i Icon. Association je klasična domaća bela garnitura. Prema Nikeu reprezentira sve što su igrača koji trenutno igraju u NBA morali žrtvovati da bi došli do ovog nivoa. Druga je Icon, prijašnja gostujuća garnitura. Ona će biti specifična za svaku franšizu i predstavlja bogatu istoriju i naslađe iste, te će biti u glavnim bojama franšize.

Zadnja će biti posebna Classic edicija koju će imati samo 8 timova u ligi. To će biti neki od najpoznatijih dresova kroz istoriju tih 8 franšiza, u prevodu Throwback Edition. Uz sve to Nike je izdao i nove edicije tajica, čarapa i ostalih dodataka koje igrači koriste.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*