Sixersi su krivi za moj prekid karijere!

USA Today

Jedan od najgorih prvih pickova u istoriji, Kwame Brown je imao u najmanju ruku razočaravajuću karijeru. Kao prvog na draftu izabrao ga je Michael Jordan, tada u Wizardsima, no Kwame nikada nije opravdao taj status.

U svojoj 12 godina dugoj karijeri nakon Wizardsa promenio je čak 6 klubova, a samo se u Lakersima zadržao duže od jedne sezone. Nakon epizode u Warriorsima gde je odigrao samo 9 utakmica, Kwame je 2012. godine stigao u Sixerse. Tamo je isto bio samo jednu sezonu, a posle se umirovio a čini se kako to nije bila skroz njegova odluka.

-“Imao sam nešto što se zove avulzijska fraktura, gde tetiva otkida komadiće kosti. U Philli su to pogrešno dijagnozirali. Terali su me da treniram i hladili su mi mišić, umesto da sam išao na operaciju.”- rekao je Kwame.

Kwame je tokom čitave karijere imao problema s povredama. Nijednu sezonu nije odigrao sve 82 utakmica i to je naravno uticalo na razvoj njegove karijere. Uz to imao je neverovatno male ruke, loš mentalitet u glavi te zbog svih ovih faktora smatran je za verovatno najgoreg prvog picka u istoriji. Karijeru je završio sa prosecima od 6,6 poena i 5,5 skokova.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*