Teletović na izlaznim vratima Milwaukeea?

OnMilwaukee

Prema pisanju portala SportSport.ba bosanskohercegovački košarkaš Mirza Teletović na izlaznim je vratima Milwaukee Bucksa.

Milwaukee Bucksi ovog ljeta će pokušati da naprave nekoliko razmjena kako bi se riješili ugovora koji opterećavaju budžet tima.

S obzirom na to da je ovaj tim na šestom mjestu lige po ugovorima koje daju (110 miliona dolara godišnje), rukovodstvo tima iz Wisconsina želi da budžet malo rastereti i ovog ljeta će pokušati da trejduju pojedine košarkaše. Među onima koji bi mogli napustiti tim je bh. košarkaš Mirza Teletović, kojem su preostale još dvije godine ugovora s Bucksima. Bh. košarkaš nije pokazao gotovo ništa od dolaska u tim.

Najplaćeniji igrači koji u NBA nisu došli putem drafta

U timu nisu zadovoljni njegovim učinkom i on je među prvima koji je na listi za odlazak. Pored Mirze na listi za trejd su još John Henson i Matthew Dellavedova. Oslobađanjem ugovora od ovih košarkaša Milwaukee bi dobio dosta prostora za nove ugovore, pa je vrlo izvjesno da bi neko od navedenih ovog ljeta mogao biti trejdovan. Ovaj trojac ne daje mnogo igri Bucksa. Zajedno postižu 20 poena u prosjeku, što trenera Jasona Kidda ne čini sretnim. On ima određene opcije za novu sezonu. Želi osvježiti tim novim imenima, koja bi mogla dati više nego što to ovaj trio čini. Tako bi Mirza Teletović nakon samo jedne sezone mogao napustiti Buckse, a našem košarkašu je ovaj tim treći u NBA ligi, jer je prethodno igrao za Brooklyn i Phoenix. Teletović bi za preostale dvije godine ugovora trebao zaraditi 10.5 miliona dolara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*