Recap nedelje: Irvng odlazi, Melo saga još uvek nije gotova!

Dobili smo šampione Letnje lige, predvođeni Kuzmom i Ballom su se okitili naslovom prvaka i pred njima je svetla budućnost. Nekolicina je još bez kluba, Derrick Rose predvodi ostatak no i on bi uskoro trebao završiti u novom dresu. Bucksi se pominju kao najizglednija opcija. Većina ekipa je završila sa slaganjem kockica za novu sezonu i polako mogu početi s pripremama za predsezonu. Mi naravno ostajemo pratiti sve vesti vezane uz tradeove i potpise ostalih igrača, nekako mislimo da ćemo videti barem još jedan blockbuster trade.

24.jul, 2017.

Irving na meti Celticsa?

Rose potpisao za Cleveland

Teletović na izlaznim vratima Milwaukeea?

  • U jeku drame s Irvingom Cavsi ipak rade i poslove sa strane. Bivši MVP je donedavno bio jako blizu Bucksa, no i Cavsi su se uključili u trku. Prema najavama danas bi trebali održati sastanak, a Rose bi trebao dobiti minimalac od Cavsa vredan 2,1 milion $. Ako im uspije trade za Mela, ovime bi rešili i kritičnu poziciju playmakera odlaskom Irvinga.

23.jul,2017.

  • Bivši centar Clippersa Marresse Speights iduću će sezone provesti na Floridi. Prema informacijama potpisao je ugovor s Orlando Magicom. Ovaj centar šuter će verovatno biti zamena Vučeviću, te će sada gotovo stalno imati šutersku opasnost s centarske pozicije.

22.jul, 2017.

  • Dvije ekipe su se isprofilirale za dovođenje Irvinga. Prvi su Knicksi koji su spremni ponuditi Mela (iako on želi u Houston) i pickove prve runde uz njega. Drugi su Miami Heat, iako nije bilo službene ponude oni imaju najbolje assete za ponuditi u zamenu. Aldridge ne treba Cavsima, a Wolvesi su prebukirani ovo leto.

  • Nakon Irvingovog istupa i traženja tradea, sada bi Melo vrlo lako mogao preći u Cavse kod prijatelja Lebrona. To je zapravo bio i prvotni plan, no onda su se uključili Rocketsi. Prema njegovim rečima oni su mu i dalje prva opcija i mesto gde želi igrati, bez obzira na Cavse i Lebrona.

  • Wolvesi su krenuli u ofenzivu na Kyriea. Nakon što su već dosada odradili sjajan prelazni rok, ovim bi ga završili u velikom stilu. 2 najveće zvezde Wolvesa Towns i novopridošli Butler pokušati će nagovoriti Irvinga da im se pridruži. Prema informacijama već su počeli odraćivati svoj deo posla, a sada je na upravi da složi zadovoljavajući paket za Cavse.

  • Jedan od najboljih srpskih igrača ikada danas je postao slobodan igrač! Dejan Bodiroga, sada 44-godišnjak je slobodan u izboru novog kluba iako je u penziji od davnih dana. Naime Sacramento Kingsi su se danas odrekli prava pa njega. Birali su ga daleke 1995. godine, čini se da su do danas gajli nade kako će Bodiroga zaigrati za njih.

  • Prema najavama John Wall je potpisao max ugovor s ekipom iz glavnog grada. Wizardsi su osigurali Wallove usluge na 4 godine, a to zadovoljstvo će platiti 170 miliona$.

  • Nakon Manu Ginobilia Spursi će imati veteransku pomoć u još jednom igrači. Pau Gasol je pristao na trogodišnji ugovor sa ekipom iz San Antonia. Prije sezone se odrekao zagarantirane godine kako bi otvorio cap prostor Spursima, a sada je kako je bilo i obećano potpisao višegodišnju suradnju.

21.jul, 2017.

  • BREAKING! Imamo vest dana. Kyrie Irving zatrazio je trade! U Clevelandu izgleda puca sve po savovima. Uncle Drew je nezadovoljan svojim statusom, nacinom na koji ga tretira Lebron James, katasrtofalnim letnjim periodom i činjenicom da su se svi pojačali sem Cavsa. Kao destinacije za Irvinga pominju se Knicski, Heat, Spursi i Wolvsi:

  • Nedavno je vlasnik Houston Rocketsa Leslie Alexande stavio franšizu na prodaju. Forbes magazin je proceno Rakete na 1,7 biliona $. Među glavnim favoritima za kupnju je i bivši Allstar Dikembe Mutombo. Afrički centar je krenuo u sakupljanje tima koji bi otkupio franšizu. -” Oni su sjajna ekipa, imaju sjajne trenere i igrače, te odlično osoblje. Idući vlasnik sigurno neće morati prolaziti fazu rebuilda. Okupljam grupu ljudi koja je zainteresirana za kupnju, te bi rado volio biti deo toga.- izjavio je Dikembe.

  • Prošla sezona je bila za zaborav za momke iz Detorita. Pisali smo već o njiima, a jedan od najspominjanijih igrača za trade je bio najveća zvezda ekipa Andre Drummond. Potpisao je veliki ugovor prošle sezone i imali su velika očekivanja od njega. Nažalost nije ih do kraja ispunio, te od nezamenjivog šrafa ekipa postao je trade asset. Tokom drafta čak 3 ekipe su bile zainteresirane za njega. Kingsi su napravili paket oko svog 10.picka na draftu. Raptorsi su hteli razmeniti svog centra Valančiunasa koji isto kao i Andre još uvek nije ispunio očekivanja. Zadnja ekipa su bili Sunsi, koji imaju sjajnu mladu jezgru, a hteli su tradeati veterana Tysona Chandlera, no niti jedan od ovih paketa nije zadovoljio Pistonsa. No Drummond je i dalje dostupan i ukoliko dođe dovoljno dobra ponuda Andrea ćemo sigurno gledati u drugom dresu.

20.jul, 2017.

  • Preokret u slučaju Rose! Iako je bio na korak do Bucksa, sada su se i Cavsi uključili u borbu za bivšeg MVP-a. Nakon što su naišli na kritike od Lebrona i Irvinga kako su neaktivni na tržištu, odlučili su se probuditi i probati angažirati Rosea. On bi bio 6. igrač i sigurno upgrade u odnosu na Derona koji je prošli playoff bio praktički igrač manje na terenu.

  • A u toku današnjeg dana najavljeno je da će se Rose sastati i sa predstavnicima Lakersa:

Sources: Derrick Rose And Lakers Have Scheduled A Meeting For Today

  • Derrick Rose je trenutno najbolji dostupni igrač na tržištu. Iako u očitom padu forme, bivši MVP je pokazao prošle sezone da i dalje može igrati na vrlo dobroj razini. Trenutno najbliži njegovom potpisu su Milwakee Bucksi koji su s Roseom već obavili 2 sastanka. Delly se nije iskazao prošle godine, dok Brogdon može igrati i dvojku, te bi im jedan solidan playmaker bio potreban. Zamalo su ispali od Raptorsa prošle godine, da li je Rose taj jezičac na vagi koji će ih pretvoriti u legitimnu playoff pretnju?

? #drose #derrickrose

A post shared by Derrick Rose (@derrickroseformvp) on

  • Clippersi su obavili solidan posao nakon odlaska Paula. Posle Galinaria i Teodosića potpisao je odlični back up centar Willie Reed. Prošlu sezonu je igrao za Heat i svoj posao je odlično odrađivao. Potpisao je na godinu dana za 1,5 miliona $. Rivers je također izjavio kako mu se sada ekipa više sviđa nego kada je tu bio Paul. Rekao je kako će sada biti puno bolji protok lopte, nešto čemu je odvek hteo težiti, a dok ste imali Paula lopta je morala biti non stop kod njega. Vidićemo mogu li u ovom sastavu izboriti playoff.

  • Šuter JJ Reddick je izjavio kako povratak u Clipperse uopšte nije bila opcija. Uz to rekao je kako su mu Rocketsi nudili više novaca od Phille, no na kraju je ipak više verovao Proccesu.

  • U Velikoj Jabuci nikad dosadno! Melo je izjavio kako ne planira iduću sezonu igrati u dresu Knicksa te uskoro očekuje da bude tradean. Buyout ugovora je prestao biti opcija, sada samo trade dolazi u obzir. Najveći favoriti su Rocketsi,najviše zato što je Melo izjavio kako samo tamo želi igrati, a već je nekoliko puta bio blizu transfera no još uvek su u potrazi za ekipom koja će preuzeti Andersonov ugovor. Zadnjih dana su se i Blazersi spominjali, no zasada je to sve ostalo samo na glasinama.

  • Najbolji centar koji je ostao na tržištu Nerlens Noel razočaran je s ponudom Mavsa za produženje ugovora! Dosada je bilo sigurno kako će ga Mavsi potpisati i gotovo svi klubovi su odustali od vijanja njegovog potpisa no Cuban se ovoga puta nije iskazao i mogao bi ostati bez talentiranog centra.

  • Ainge ne staje sa svojim planom o Velikom Bostonu. Mnogi su dosada razočarani što nije uspeo dovesti niti jednu superzvezdu, propali su mu planovi i za Georgea i za Butlera, no prema zadnjim infomacijama mogao bit ugrabiti još i najbolju opciju. Sjajni centar Pelicansa Anthony Davis je tiha Aingeva patnja. Krajem prošle sezone su već probali dogovoriti trade, no uprava Pelicansa nije htela niti čuti. No ukoliko eksperiment s Cousinsom propadne Kelti bi mogli ponovo probati dovesti Davisa.

5 Trackbacks / Pingbacks

  1. Sve o tradeu na jednom mestu - Ostatak Sveta
  2. Ko je sve promenio klupske boje ovoga leta - Ostatak Sveta
  3. Melo 'raketa', Jabari u 'velikoj jabuci' - Ostatak Sveta
  4. Svi tradeovi ovog leta na jednom mestu! - Ostatak Sveta
  5. MELOdrama još uvek traje - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*