Rose potpisao za Cleveland

Saga oko Derricka Rosa se završila. Najmlađi MVP regularnog dela NBA potpisao je jednogodišnji ugovor sa Cavsima, i to za veteranski minimalac od 2.1 milion dolara. Za njega su prethodno bili zainteresovani i Lakersi i Bucksi.

Rose je u ovom slučaju pokazao da su ga vodili sportski motivi jer drugi timovi su nudili više novca, ali je dojučerašnji igrač Knicska odlučio da pojača tim u kojem igra njegov prijatelj Lebron kao i za tim koji još uvek ima šanse za najviši plasman.

Nakon što je Irving zatražio trade, dolazak Rosa je najlogičniji mogući potez jer u pitanju je vrhunski play koji ukoliko ga posluži zdravlje može igrati još nekoliko sezona na visokom nivou. Rose ima 28 godina, u Knicksima je beležio solidnih 18 poena, 4.4 asistencije i 3.8 skokova po meču, uz 47 % šuta (što je značajno popravio). Nije igrao sve utakmice jer i u toku prošle godine mučila ga je stara boljka – kolena.

Rose je bio prvi pick na draftu 2008., birali su ga Bullsi, a tri godine kasnije bio je MVP kada je beležio 25 poena, 7.7 asistencija i 4.4 skok po meču. No, tada kreće nesreća po ovog momka kojeg su povrede uništile. Zbog toga ne misle svi da je Rose najbolje rešenje za Cavse:

1 Trackback / Pingback

  1. Recap nedelje: Irvng odlazi, Melo saga još uvek nije gotova! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*