“Želimo iskoristiti ovu priliku, nećemo više gubiti vreme!”

Tokom Allstara prošle sezone dobili smo najveći blockbuster trade u poslednjih nekoliko godina. Boogie Cousins je prešao iz Kingsa u Pelicanse što je označilo novu eru za oba kluba. Playoff im je promaknuo za dlaku, ali videlo se da trenutno najjači frontcourt lige nije još uigran. Prošle sezona je bila samo uvod u ono što nas čeka iduće, a s tim stavom i Boogie i Davis ulaze u novu sezonu.

Njihove pripreme su već počele, a provesti će leto trenirajući zajedno. “Želimo što više trenirati ovo leto. Prošle sezone za to nismo imali previše prilike, jer nismo zajedno prošli trening kamp i još nismo imali puno zajedničkih treninga. Zato ovo leto želimo iskoristiti priliku, zajedno smo u istom gradu, te želimo što više trenirati zajedno.”-rekao je Obrva.

Dodao je još kako se još uvek privikavaju jedan na drugoga, što je razumljivo. Obojica su prije tradea bili one man show u svojim ekipama. -“Želim naučiti koje šuteve voli uzimati, a tako i on kod mene. Nismo hteli trošiti vreme na trening kampu za to, zbog toga smo već sada počeli sa zajedničkim treninzima.”-

Čini se kako će u New Orleansu opet biti sjajne košarke. Uz dodatne treninge najboleg dvojca dobar posao su uradili i u prelaznom roku. Doveli su čudljivog, ali nesumnjivo dobrog košarkaša, Rajona Ronda. Videli smo na primeru Bullsa u playoff koliko dobro može odigrati Rajon kada želi.

Dobra stvar je što su Rajon i Boogie proveli jednu sezonu zajedno u Kingsima i razvili su dobar odnos. To bi trebalo olakšati prilagodbu Rajonu na novu ekipu. Te sezone Rajon je bio vodeći asistent NBA lige sa 11,7 asista, a tome je dodao i 11,9 poena te 6 skokova. Uz to podelio je Cousinsu čak 237 asista što je uverljivo bilo najviše između dva igrača te sezone u celoj ligi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*