Durant oborio Ginisov rekord!

MVP finala i najbolji igrač šampionskog tima Warriorsa, Kevin Durant ovih dana boravi u Indiji. Cilj je promocija košarke i prenošenje košarkaškog znanja i veština na mlade Indijce. Jedan od takvih događaja koji je održan juče biće zauvek upamćen jer ušao je u – Ginisovu knjigu rekorda.

Naime, Durant je juče održao najposećenije košarkaško predavanje, koje se doduše organizovalo na više lokacija, a KD je bio prenošen putem videa. Na njemu je učestvovalo – 3.459 dece!

U organizaciji NBA Akademije u Indiji, Durant je gostovao u njihovim salama, dok su dečaci i devojčice učešće uzeli i predavanje pratili putem satelitskog linka u drugim indijskim gradovima, Bengaluru, Chennai, Hyderabad i Kolkata.

“Neverovatno je iskustvo podelili moju ljubav prema košarci sa ovim klincima širom Indije,” rekao je Durant. “Bila mi je čast voditi ove klince i biti deo njihovog posebnog dana”.

NBA akademija u Indiji osnovana je 2013. godine, i kroz njene programe prošlo je 6 miliona mladih, a treninge je vodilo više od 5000 instruktora.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Durant drži stvari - Ostatak Sveta
  2. Stvari koje niste znali o Kevinu Durantu! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*