Srbija u problemu!

Jedan od najpožrtvovnijih i najkonstantnijih igrača Srbije u nekoliko zadnjih godina Marko Simonović će po svemu sudeći morati da propusti Europsko prvenstvo. Marko je imao sjajnu sezonu iza sebe, sa Zvezdom je gotovo prošao u Top 16 Eurolige, a usput je rešetao koševe europskih velikana i bio najbolji strelac ekipe.

Marko ima problema sa šakom i palcem desne šuterske ruke, povreda na koju se već bio žalio i prije okupljanja reprezentacije. Sada se utvrdilo da je povreda ipak ozbiljnije naravi, te prema prvim prognozama Marko propušta Euro. Stigao je bio sa ostatkom ekipa na početak priprema na Kopaoniku, no ubrzo se vratio u Beograd kako bi obavio dodatne preglede.

Nakon sjajne sezone u Zvezdi Marko je potpisao ugovor sa Zenitom, a prošli godina je bio konstantan član reprezentacije. Pokupio je srebro na Euru 2014. i Olimpijadi prošle godine, a bio je član reprezentacije i 2015. Marko je bio pravi glue guy u ovoj reprezentaciji. Sjajan obrambeni igrač, koji je u stanju da stavlja trojke u seriji, a opet može pokriti poziciju 3 (koja mu je prirodna) i poziciju 4.

Njegove zamene su mu bivši klupski kolega Marko Gudurić koji je novi član Fenera, te pomalo zaboravljeni Vladimir Lučić koji je godinama muku mučio s povredama. Kada je zdrav Vlado je odličan igrač, vrlo sličan Simonoviću i mogao bi solidno popuniti rupu nastalu Markovim otkazom.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*