“Trebali bi ukinuti MVP nagradu!”

Nedavno smo svedočili najnapetijoj utrci za MVP-a u poslednje vreme. Mesto u završnom krugu nije uspeo izboriti Lebron James, tako da to dovoljno govori koliko je gusta bila završnica. Na kraju je nagradu pokupio triple double mašina Russell Westbrook sa nestvarnim prosekom i rekordom lige po broju ostvarenih Td učinaka.

Iza sebe je ostavio sjajnog Jamesa Hardena koji je imao sezonu karijere, te Khawi Leonarda koji je vodio Spurse do 2. scorea lige. Glavni čovek Rocketsa Daryl Morey se ne slaže s izborom MVP-a. Naravno misli da ga nagradu trebao pokupiti Harden, a uz to predlaže i neke drastične mere.

-“Mislim da ovo nije dobar proces odlučivanja. Stvari o kojima odlučiju igrači, mediji i najvijači imaju svoje prednosti i mane. Iskreno mislim da ovo nije dobar način i da bi trebalo ukinuti sve nagrade. Ako se neće unapred odrediti kriteriji koji se moraju ispoštovati, onda nema ni smisla deliti nagrade.”- izjavio je Morey.

-“Mi smo mislili da će James(Harden) uzeti nagradu, ali ne mogu reći da i ostali kandidati to nisu zaslužili. No, nije mi se svidelo kako se ove godine razlikovala dodela od zadnjih 55 godina, kako bi se bolje uklopilo u marketing. Ljudi su ove godine drugačije birali MVP-a.”- završio je glavni čovek Rocketsa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*