Nestanak The Answera!

(Photo by Al Bello/Getty Images)

Glavna priča 6. kola Big 3 lige je opet bio Allen Iverson. Nakon što je bio u centru pažnje u svojoj Philli, sada ga nećemo pamtiti po dobrome. Naime nije se pojavio na utakmici svoje ekipe Big 3′ Company u kojoj je on kapiten i trener. Jednostavno ga nitko nije mogao naći. Tako da je košarka zamalo pala u drugi plan, no bilo je zanimljivih mečeva u Dallasu neku noć.

Killer 3′ – Ball Hogs 50-40

Vratio se Billups no junak ove utakmice je bio Reggie Evans. Bio je posebno agresivan i efikasan, te Ball Hogsi nisu imali rešenje za njega. Odmah na početku je poveo 8-2 seriju za vodstvo svoje ekipe, da bi mu se pridružio i Jackson te za Ball Hogse nije bilo povratka. Na kraju je ubacio 15 poena i uhvatio čak 18 skokova, dok je Jack ubacio 23. Za Hogse Byars je ubacio 16, dok je Silas zavšrio na 14 ubačaja.

3-Headed Monster – Tri State  50-46

Iako su imali slab početak Rauf i Lewis su stigli do još jedne pobede. U početku je bilo čak 7 izmena vodstva, Tri State se nije dao, i Monsteri su imali dosta problema. Pred kraj su čak i poveli sa 41-40, no to je bilo sve jer nakon toga Rauf standardno pokreće ekipu u završnici te privode utakmicu kraju sa serijom 10-4. Ovom pobedom su postali druga ekipa koja je osigurala mesto u playoffu. Lewis je standardno bio najbolji sa 25 poena, dok je Rauf stao na 14. Kod Tri Statea Nailon je ubacio 14, dok je Bonzi Wells imao double double sa 13 poena i 11 skokova.

Trilogy – Ghost Ballers 51-36

Iako rezultat to ne govori, ovo je bila izuzetno napeta utakmica. Bilo je puno trash talka između ove dve ekipe, a kako sada stvari stoje ovo bi mogao biti i playoff dvoboj. Prvi deo meča je protekao u izmenama vodstva, niti jedna ekipa se nije previše odvajala, sve do drugog dela. Davis pogađa trojku i približava Ballerse na 33-30, no posle toga Trilogija pokazuje zašto su jedina neporažena ekipa i rade sjajnu 18-6 seriju kojom završavaju utakmicu. Najbolji je bio Big Al Harrington sa 17, a McCants je ubacio 15, a White koji je bio glavni trash talker je stavio 12 i pobedničku trojku. Kod “Duhova” Bibby je ubacio 17, a Davis je stao na 13 poena.

Big 3′ Company – Power  53-49

Ovo je bila najnapetija utakmica večeri. Prvi deo je pripao Big 3′ koji su vodili većinu prvog dela utakmica. U drugom poluvremenu Mobley potpuno smanjuje rezultat na 38-37, da bi Big 3 opet napravio 11-5 seriju. No ipak nisu uspeli prelomiti utakmicu, Power prelazi u 48-49 vodstvo i čini se kako će ipak uspeti izvući pobedu. No Thorton pogađa i sada je 50-49 za Big 3, te je prvi puta pravilo za pobedu na 2 koša došlo u uporabu. Dilemu rešava najbolji pojedinac utakmca Owens trojkom kojom je Big 3 napokon stigla do pobede. Owens je na kraju ubacio 25 poena i čak 11 skokova, a Thorton je stavio 16 uz 8 skokova. Kod Powera Mobley je ubacio 23, a Butler 14.

Stanje na tabeli posle 6. kola:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*