“On ima nešto Duncana u sebi”

Portal koji prati Denver Nuggetse ‘NuggLove’ i njihov novinar Mathew Huff, nedavno su uporedili prvu zvezdu tima iz Colorada, Nikolu Jokića, i istinsku legendu NBA i San Antonio Spursa – Tima Duncana.

Ovaj novinar je nabrojao nekoliko stvari zbog kojih tvrdi kako sličnost postoji. Prvo, tu je skromnost i vrlo pristojno ponašanje kako na terenu tako i van njega. Drugo, a to se odnosi na igračke sposobnosti, Duncan je zbog svojih sjajnih sposobnosti dobio nadimak ‘Big Fundamental’ jer mogao je raditi svojim protivnicima šta je hteo. Imao je odličan rad nogu, igru leđima, dobro se kretao, pratio igru, širio je napad, poentirao, skakao i asistirao. Neke od tih karakteristika pokazuje i Nikola Jokić no za razluku od njega Duncan je bio fantastičan i u – odbrani.

 

Nikola pokazuje vrlo dobru košarkašku inteligenciju, smisao za dodavanje, imao bolji šut sa distance što Dunca nije imao (nije bio šuter za tri poena). Huff smatra da upravo u ofanzivi Jokić može u mnogome da prikaže partije po kojima je Duncan postao – Fundamental!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*