Recap sezone: New Orleans Pelicans

Ekipa iz New Orleansa je imala dosta turbulentnu sezonu. Početak je bio jako loš, najviše zbog toga što su bili bez prvog beka Holidaya tako da su sezonu otvorili sa 8 uzastopnih poraza. Gentry je doneo napadačku košarku, no zbog manjka talenta na tom delu su bili pri dnu lige. U obrani su bili soldini, imali su dosta atleta u ekipi, te naravno Davisa koji je jedan od boljih obrambenih igrača lige. Završili su među Top 10 obrana lige, no ipak ovu sezonu možemo okarakterizirati kao neuspešnu.

Početak je kao što smo već rekli bio dosta težak za Davisa i društvo.U ovoj ekipi i ovako manjka talenta (pogotovo u napadačkom delu) te bez Holidaya jednostavno nije išlo. Njegovim povratkom stvari su se stabilizirale te su uspeli uzeti nekoliko pobeda. Najbolji niz ove sezone je bio 4 pobede, što nije loše, no s Davisom u ekipi se to moglo i puno bolje. Za razliku od prošlih sezona Obrva je odigrao dosta utakmica, propustio je samo 7 što je možda naznaka da su njegovi problemi s povredama stvar prošlosti. Svakako prekretnica sezone je bila stvaranje Twin Towersa i dovođenje Cousinsa, no malo kasnije ćemo više o tome. Osim Davis istakao se i Solomon Hill kao pouzdana opcija, a Evans i pogotovo Jones su imali svoje svetle trenutke. Jones je praktički sam doneo pobedu protiv Cavsa u njegovoj najboljoj utakmici karijere, a Evans se također istaknuo nekim dobrim partijama. Razočaranje je bio Hield koji nikako nije mogao pronaći konstantu, no kada pogledamo igre u Kingsima možemo reći da je problem možda bio i Gentryev sistem.

Twin Towers

Za vreme Allstar vikenda desio se jedan od kotroverznijih tradeova u poslednje vreme. Boogie Cousins je prešao u redove Pelicansa nakon što je dobio garanciju od Kingsa da neće biti menjan. No Divac se ipak odlučio za ovaj potez i za Top3 centra lige Pelicansi su dali Tyreke Evansa, Langston Gallowaya, Buddya Hielda i 2 picka. Oformljeni su novi Twin Towersi i verovatno najbolji frontcourt lige. Kako je trade bio u sred sezonu videlo se kako se Davis i Cousins još uvek ne snalaze najbolje jedan s drugim. Na osnovu talenta su došli do nekih pobeda, bili čak i u priči oko doigravanja, no videlo se kako jednostavno nisu “kliknuli” na prvu. Boogie je odigrao samo 17 utakmica u ovoj sezoni, no to je bilo dovoljno da postane drugi strelac ekipe sa 24 poena u proseku. Uz problem kemije 2 najbolje igrača jednostavno nije bilo dovoljno talenta u ostatku ekipe da iznesu sezonu. Osim Holidaya jednostavno nisu imali napadačke moći, te su se oslanjali na obranu i povremene bljeskove Hilla i Cunninghama, a to nikada nije dobro. No budućnost je svetla za ekipu iz New Orleansa. Boogie i Davis treniraju zajedno čitavo leto, te bi to trebalo izgledati jako dobro iduće sezone.

Imamo nove Twin Towerse!!

 

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. New Orleans Pelicans 2018-2019: Smešak koji je odredio sudbinu franšize - Ostatak Sveta
  2. New Orleans Pelicans 2019-2020: Novi Durant, Hulk i nada koja umire posljednjaa - Ostatak Sveta
  3. New Orleans Pelicans 2020-2021: Eksplozija Ziona i tim koji tavori - Ostatak Sveta
  4. New Orleans Pelicans 2021 - 2022: Nema Ziona, ima play offa - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*