Recap sezone: Indiana Pacers

Tim iz Indianapolisa je imao solidnu sezonu. Manje više u svemu su bili prosek, a na kraju su uspeli i uhvatiti playoff te umalo šokirati Cavse. Ostvarili su pozitivan omjer, a bili su u sredini lige i po napadačkom i obrambenom učinku. Slobodno možemo reći najprosečnija ekipa lige.

Igra im je bila isto kao i score, prosečna. George je bio predvodnik kolone, uverljivo najbolji igrač koji se potpuno vratio nakon nezgodne povrede. Prošle sezone je odigrao samo nekoliko utakmica i videlo se da je veliki put još pred njim, no nakon ove sezone slobodno možemo reći da se George potpuno vratio i da izgleda kao da se ta grozna povreda uopšte nije niti desila. Najduži pobednički niz tokom sezone je bio 7 pobeda koje su ostvarili u januru, no odmah nakon najboljeg niza usledio je i najgori. Nakon tih 7 uzastopnih pobeda usledilo je 6 uzastopnih poraza. Tim tempom Pacersi su igrali čitavu sezonu- toplo hladno. Dobru sezonu iza sebe je ostavio i Teague koji je stigao iz Hawksa. Nakon Georgea je bio najbolji igrač ekipe, te je nekoliko puta oborio osobnih rekord što se tiče asista. Ugodno iznenađenje je stiglo pred kraj sezone. Vratio se Lance Stephenson u svoju Indianu i nakon godina lutanja napokon je počeo igrati kako zna. Jednostavno mu odgovara klima u Indiani i bio je vrlo bitan šraf i u playoffu.

Ugodno je iznenadio i krilni centar Myles Turner. On je dosta napredovao ove sezone, te je postao budućnost Pacersa. Pokazao je vrlo dobre napadačke sposobnosti, a iako još uvek nije na razini u obrani i u tom segmetnu se vidi pomak na bolje. Možda i najveće razočaranje je bio Al Jefferson. Iako nismo mogli očekivati velike stvari od njega, višak kila i godina se ove sezone počeo previše videti na njemu. Kada je on u igri sve se mora njemu prilagoditi, tako da u playoffu nije vidio puno minuta.

Playoff run

Lebron vs George: Sudar divova!

Pacersi su imali najteži mogući zadatak na Istoku, Cavse. Završili su na 7. mestu te su dobili Lebrona i društvo odmah u prvom krugu. Iako su Cavsi bili izraziti favoriti, na početku playoffa su vladali problemi u Ohiu. Izgubili su prvo mesto u samoj završnici sezone, te su ih Pacersi odmah pokušali iznenaditi. Na krilima Georgea umalo im je to i uspelo, no promašaj C.J. Milesa sa sirenom je odredio tok serije. Da su uspeli uzeti tu prvu pobedu i iznenaditi Cavse sigurno bi imali više šanse za konačnu pobedu.

U drugoj utakmici su ispustili ogromnu prednost na poluvremenu, te nakon što su propustili dve ogromne prilike nisu više imali snage za otpor Cavsima. Na kraju čista metla, iako niti u prvoj niti u drugoj utakmici nije izgledalo da će biti takva situacija.

Odlazak Ptice

Sam kraj sezone je obilježio odlazak GM-a ekipa Larrya Birda. Nakon što se George više puta tokom sezone žalio na ekipu, Bird više nije imao živaca za borbu sa zvezdama ekipe i odstupio je. Posao je preuzeo Kevin Pritchard koji po prvim potezima možda i nije bio najbolje rešenje.

Larry Bird odstupio!

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. 2016 - 2017: Pregled sezone po timovima - Ostatak Sveta
  2. Indiana Pacers 2021-2022 Potpuni raspad i okretanje nove stranice - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*