Irving odbio da priča sa saigračima tokom playoffa

ESPN

Nedavno je košarkaški svet šokirala objava kako druga violina Cavsa, Kyrie Irving želi otići iz Clevelanda. Prema njegovim rečima želi izaći iz Lebronove sene, te oprobati negde drugde vijati naslov.

No zahtev za trade Kyriea Irvinga možda i nije bio toliko iznenađujuć za ljude iz ekipa Cavsa kao za sve nas ostale. Naime izašla je priča kako Irving uopšte nije razgovarao sa ostatkom ekipe tokom playoffa.

Sadašnji GM Sunsa James Jones je bio Irvingov saigrač tokom prošle sezone. Rekao je kako je između seriju između Pacersa i Raptorsa prošlo po nekoliko dana a da Irving ne progovori niti jednu reč sa svojim saigračima. Iako se činilo kako je Irving postao nezadovoljan tek koncem sezone, ipak koren ove stvari seže dosta dublje.

Ovaj neočekivani potez nije dobro legao ni najvećoj zvezdi tima, Lebronu Jamesa. Kyrie je prvo otišao pričati s upravom, dok još nije rekao svoju odluku Lebronu. Kralj je već izjavio kako je razočaran ovime, a pogotovo time što mu Irving nije rekao. Još više kada uzmemo u obzir da je Lebron stavio veto na trade Irvinga za Bledsloea i pickove koje bi kasnije prosledili za Paula Georgea.  Čini se kako je ovo jedno od najgorih leta u Clevelandu.

Čim je ova vest izašla javile su se tri ekipa koje žele videti Irvinga u svojim redovima ( verovatno ga žele i ostali, ali ovi ipak imaju šta za ponuditi). Spursi, Knicksi, Wolvesi i Heat su zasada najozbiljnije opcije za playmakera. Spursi su već prije leta izjavili kako bi vrlo rado tradeali Aldridgea, a verujemo da kod njih je samo Leonard nedodirljiv.

Od nedavno, u opciji su i Celticsi koji realno imaju prostora za dovođenje All Star igrača.

Report: The Celtics Could Make A Big Offer In Trade Talks For Kyrie Irving

Od ostalih timova, Knicksi naravno imaju Mela koji već mesecima želi pobeći iz New Yorka. To je ujedno i najozbiljnija opcija, a traži se samo treća ekipa kako bi trade mogao funckionirati. Sunsi bi ubacili Bledsloa i Chandlera u trade, dok bi zauzvrat tražili novu akvizijcu Knicska Ntiliknu i pickove.

Ova vest je sigurno jako loše sela navijačima Cavsa. Nakon osvojenog naslova u samo 2 sezone ekipa se raspala. Deo ide i na dušu uprave koja je sedila prekrštenih ruku ovo leto dok su druge organizacije dosta pojačale svoje ekipe. Lebron se izjasnio kako je jako razočaran, a i sveprisutni Michael Rappaport je imao šta poručiti Irvingu.

Verujemo da će trade biti obavljen u nekoliko idućih dana. Ovoga leta je izgleda sve moguće. Where amazing happens!

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Recap nedelje: Irvng odlazi, Melo saga još uvek nije gotova! - Ostatak Sveta
  2. Izvini Lebrone, bio sam mlad... - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*