Recap sezone: Milwaukee Bucks

Iza Kiddovih pulena je sjajna sezona. Nadmašili su sva očekivanja i na kraju se relativno lagano plasirali u playoff i iznenadili mnoge. Početak sezone je sugerirao ovakav razvoj događaja. Igrali su vrlo dobro u početku sezonu, a mogu se podičiti i skalpovima protiv Cavsa i Memphisa. Mali pad forme su doživeli u prvom mesecu kada su posle Nove godine nanizali nekoliko poraza zaredom, najviše 5, no u drugoj polovini januara su se probudili te nastavili sa odličnim igrama i u februaru. To im je bio i najbolji mesec u sezoni, score 14-6 i time su učvrstili svoje playoff mesto.

Sa 36. pozicije do ROY-a

Najveće, a i najugodnije iznenađenje ove sezone za “Jelene” su bile igre njihovog rookiea Malcoma Brogdona. Imponirao je smirenošću u igri, te sjajnom realizacijom u ključnim momentima. Protiv Bullsa je ubilježio i triple double učinak, a protiv Cavsa osim sjajne partije uspeo je i zakucati i preko Lebrona i preko Kyriea Irvinga. Nije “udario u rookie zid” kako to obično biva s mladim igračima, već je tokom čitave sezone držao konstantu. Zasluženo je uzeo nagradu za najboljeg rookiea godine, te u svom prvom nastupu u playoffu nije razočarao. Vrlo dobro se držao protiv Raptorsa te pokazao Kiddu da može na njega ozbiljno računati u nadolazećim sezonama.

Krađa drafta “ukrala” nagradu!

The Greek Freak

Najzaslužniji za ovaj napredak Bucksa je svakako Grčka nema Giannis Antetokomnpo (toliko puta smo pisali o njemu da mi više ne treba ni Google da napišem njegovo puno prezime…). Sjajni Grk je uzeo nagradu za igrača koji je najviše napredovao, a tokom sezone je vukao svoju ekipu. Radio je sve na terenu, još uvek mu je šut najslabija tačka njegove igre no već u ovoj sezoni se vidio odličan napredak. Rešio je dosta utakmica (prva napamet pada protiv Knicksa fadeawayom) i tokom sezone bio najkonstantniji igrač Bucksa. Kako je igrao Giannis ove sezone možemo samo reći da je nebo granica za ovog momka. Neverovatne fizikalije, a već je dodao dosta stvari svojoj igri(igra leđima, polako uvodi i šut za 3…) i u idućim sezonama imamo sigurnog kandidata za MVP-a lige.

Naravno sezona nije mogla proći glatko za Buckse. Drugi igrač ekipe Jabari Parker je opet povredio koleno i neće ga biti dugo vremena. Tek što se Middelton vratio nakon povrede zbog koje nije igrao od početka sezone, Jabari se povredio. Tako da zapravo nismo ni videli najjače moguće Buckse ove sezone. Želimo svu sreću Jabariu da se vrati nakon još jedne nezgodne povrede i da napokon vidimo ovu ekipu u punom potencijalu.

Nesrećni Bucksi!

Mirza

Naš Mirza Teletović je najavljen kao veliko pojačanje za Buckse prije sezone. Sjajni šuter koji je oborio rekord lige po broju trojki s klupe je trebao doneti ono što najviše fali Bucksima (a on to najbolje radi) a to je šut. Nažalost celu sezonu se mučio s pronalaskom forme, nikako nije mogao spojiti nekoliko dobrih utakmica iako je imao svojih bljeskova. Nažalost Kidd mu nije davao dovoljno kredita, no Bucksima i dalje najviše fali taj šut, no Mirza je bio čak i u pričama oko odlaska iz Bucksa. Nadamo se da ostaje i da će pokazat Kiddu šta može.

Teletović na izlaznim vratima Milwaukeea?

Playoff run

6. mesto na Istoku za ovaku mladu ekipu koja je još opterećena povredama uopšte nije loše. No nije se puno očekivalo od njih, protivnici su im bili Raptorsi ekipa koja je zadala dosta muke Cavsima prošle godine, a ove sezone su u playoff ušli još i jači za Ibaku i Tuckera. No odmah na početku šok za Kanađanje, Bucksi uzimaju prvu utakmicu u gostima i pokazuju da su došli igrati. 

Drugu utakmicu Raptorsi se ipak vraćaju u igru, no prva sledeća utakmica neverovatno loša predstava Kanađana. Kidd ih je totalno razvalio visokim presingom s Thonom Makerom, Giannisom, Snellom i Brogdonom te su Raptorsi izgledali kao juniorska ekipa. U sledećoj utakmici Bucksi imaju čak 25 razlike, no ispuštaju vodstvo i Raptorsi se vraćaju. Od ovoga se nisu oporavili te na kraju Kanađani prolaze dalje.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Central: MVP lige, odbrambeni bastioni, i otpisani Cavsi - Ostatak Sveta
  2. Milwaukee Bucks 2020-2021: Konačno titula! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*