O.J se vraća!

Bleacher Report

Pred O.J Mayom je trebala biti velika karijera. Od srednje škole je bio zvezda, među top rangiranim igračima, a slično se nastavilo i na sveučilištu. Igrao je za USC Trojanse, a 2008. godine izlazi na draft te ga sa 3. pickom biraju Minnesotta Timberwolvesi, no odmah je tradean u Memphis Grizzliese.

Tamo je igrao 3 sezone, ostvarivao solidan učinak no nikada nije pokazao svoj puni potencijal. Problemi s njim su počeli već na sveučilištu, kada je optužen da je primao nedopuštene darove od agenata, a tokom svojeg boravka u Mempihsu bio je suspendiran na 10 utakmica zbog korištenja steroida.

Potpisuje za Dallas nakon 3 godine u Elvisovom gradu, te tamo igra svoju najbolju košarku. Ostvario je rekord karijere od 40 poena protiv Rocketsa, a sezone završio sa pristojnih 15,3 poena. No odlučuje da ne želi potpisati za Mavse i odlazi u Buckse.

Tamo kreću njegovi problemi. Tokom čitavog boravka u Bucksima borio se s problemima s težinom, igrao je vrlo loše, da bi na kraju u julu 2016. godine bio suspendiran od NBA lige zbog korištenja marihuane. Dobio je 2 godine zabrane igranja, te je to najveća kazna u istoriji lige.

No sada se čini kako je okrenuo drugu stranicu. Viđen je s krilnim centrom Wolvesa  bivšim saigračem s USC-a Tajom Gibsonom kako trenira pred početak ove sezone. Skinio je dosta kilograma i čini je kako je sada možda i u najboljoj formi života.

Još uvek nema pravo igranja, a kada bude mogao imati će 30 godina. To mu daje dosta vremena da pokaže i ispuni barem deo potencijala koji je moga da ostvari. Ako nastavi ovako i nađe NBA ekipu koja je spremna da mu pruži priliku mislim da nas neće razočarati.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*