Recap sezone: Memphis Grizzlies

Najposebnija ekipa u NBA, Memphis Grizzlies su imali prosečnu sezonu. Gotovo identični učinak kao i prošle sezone, 7. mesto u konferenciji, a u playoffu su oba puta Spursi bili jači. Imali su veća očekivanja ove sezone, Gasol je bio zdrav, Parsons blizu, a i dali su Conleyu najveći ugovor u NBA. Nažalost sezona je ispala drugačije od planiranog.

Većinu sezone su igrali u identičnom ritmu, nisu previše zaredom gubili,no niti dobijali. Najduži niz pobeda je bio početkom sezone, kada su ih nanizali 6, a najveći gubitnički niz je bio 5 utakmica pred kraj sezone. Glavni igrači su bili Marc Gasol i Mike Conley koji je donekle i opravdao svoj ugovor.

Conleyev ugovor greška?

Mike Conley je jedan od boljih bekova lige. Vrlo je pouzdan i siguran na lopti, a isto tako je odličan obrambeni igrač. No vredi li Conley 153 miliona $? Nakon ove sezone možemo reći da je sigurno blizu te cifre. Nije se istakao sjajnim brojkama i MVP kandidaturom, no bio je motor Memphisa celu sezonu. Pogađao je kada je trebalo, obrana je bila slabija ove sezone, no to je bio zbog neugodne povrede leđa. Prvobitno je Conley trebao izbivati s terena preko 2 meseca, no on se vratio nakon samo 2 nedelje i nastavio tamo gde je stao. To je bio razlog “štednje” u obrani, jer ovo mu je bila najbolja napadačka sezona u karijeri. U playoffu je jednom presudio Spursima sa 35 poena i šutem za pobedu, a samo u prvoj utakmici je pružio slabiju predstavu. U ostalima je bio na visini zadatka.

Parson Curse

Chandler Parsons je prošle godine potpisao za Memphis. Odlučio se za odlazak iz Dallasa, a činilo se kako će ovaj potez biti jako dobar za Međede. Iako je Parsons imao najslabiju sezonu karijere u Mavsima(nakon rookie sezone) njima je trebao šuter, a Chandler se činio kako će se odlično uklopiti. Nažalost i u ovoj sezoni Chandler se nije naigrao. Nakon što je u Mavsima propustio 20-ak utakmica zbog povrede, ove sezone je odigrao samo 34 meča. Igrao je nešto sitno početkom sezone i onda se ponovo povredio. Zatim je sredinom sezone odigrao gotovo sve utakmice, no s mizernim učinkom. Jednostavno se na njemu i njegovim kretnjama videlo da nije u nikakvoj formi i da povreda još nije do kraja zalečena. Ubrzo je odlučeno kako će Parsons presediti do kraja sezone kako bi se potpuno oporavio. Imao je uverljivo najgore proseke karijere, samo 6,2 poena u proseku i neverovatno loših 26% šuta za tri poena. Velik novac je uložen u njega, potpisao je 4-godišnji ugovor na 94% miliona $ i ako se ovako nastavi biti će jedan od većih promašaja u zadnje vreme.

Out do kraja sezone!

Playoff run

Kao i sezonu prije Memphis je naleteo na Spurse. Posle prve 2 utakmice u San Antoniu činilo se kako će i ishod biti isti kao i prošle sezone. Poveli su 2-0 i odličnom igrom nisu dali gotovo nikakve šanse Memphisu.

Spursi demolirali Grizzliese za 1-0 u seriji

Posle druge utakmice trener Memphisa je imao veoma inspirativnu press konferenciju i to kao da je probudilo njegove pulene. Predvođeni Gasolom i sjajnim Conleyem u drugoj utakmici izjednačavaju rezultat na 2-2. No nakon toga serija ide nazad u San Antonio i tamo Spursi i Leonard rešavaju posao i privode seriju kraju. Tu je završio i playoff run za Memphis, a iako su imali dosta problema tokom sezone ostvarili su vrlo dobre rezultate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*