Tko će biti MVP?

Svedočili smo neverovatnoj sezoni. Utrka za MVP-a nikada nije bila tesnija. Westbrook je beležio triple double prosek i uz to oborio rekord po broju TD u jednoj sezoni, Harden je prelaskom na playa dodao svojoj igri dimenziju više, a Leonard je polako postao možda i najbolji two way igrač lige. Tolika je bila konkurencija da Lebron nije bio niti u Top 3.

Kako se čini i u nadolazećim sezonama ćemo imati sličnu situaciju. Svi ovi igrači su na vrhuncu svoje moći, a preti im i mlade nade kao što su Davis, Towns, Porzingis, pa čak i naš Nikola Jokić oko kojega se gradi igra u Nuggetsima.

Kako i uvek biva tokom predsezone izdani su koeficieni za favorite za ovu prestižnu nagradu. Na prvom mestu je branilac naslova Westbrook, a u stopu ga prati njegov bivši saigrač i MVP Finala Kevin Durant. Prate ih Leonard i Lebron, a prvu petorku zatvara James Harden koji će verovatno imati malo manje statistike zbog dolaska Paula. Naš Nikola Jokić je čak na 16. mestu, ispred igrača kao što su Derozan, Embiid i Porzingis.

1 Trackback / Pingback

  1. Dok ga ostali potcenjuju, on repa! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*