Kreće borba za medalje!

Fiba.com

U Podgorici se trenutno održava U16 Eurobasket. Na njemu nastupaju 4 s naših prostora, a dosada smo videli njihovu neviđenu dominaciju.

3 od 4 reprezentacije u polufinalu prvenstva su Srbija, Hrvatska i Crna Gora! Sa njim su tu još i Francuzi.

Srbi su prošli grupu s jednim porazom od Izraela. Na otvaranju su pobedili Litvance, da bi u poslednjoj utakmici demolirali Hrvatsku s čak 50 poena razlike. Prema kasnijim rezultatima vidimo da je to bio samo neverovatno loš dan Hrvata. U četvrtfinalu su dobili Njemce s 3 razlike, da bi onda relativno lagano pala i Španija. Najbolji igrači su krilo Đorđe Pazin i bek Stevan Karapandžić. Pazin je najbolju utakmicu imao u porazu kada je ubacio 27 poena Izraelcima, a odličan je bio i u velikoj pobedi protiv Hrvata s 23 poena. Stevan je najbolji asistent ekipe,a upravo on je razbio Špance s 24 poena i 5 asista.

Domaćini Crnogorci su u grupi imali identičan score kao i Srbi. 2 pobede, protiv Šveđana i Španaca, te jedan poraz od Latvije. U knockout fazi pobeđuju prvo Italijane, da bi posle toga na red došla Litva. Predvode krilni centar Bojan Tomašević i  šuter Stefan Vlahović.

Hrvati su napravili najveći preokret u svojoj igri. Nakon 3 poraza u grupi, gde su zaostajali za Srbima čak 50 poena, a Litvancima 21, u knockout fazi padaju Slovenci. Nakon toga sjajna igra protiv Latvijaca, te prolazak u polufinale. Najbolji igrač i strelac je Matej Rudan, dok je najbolji skakač Viktor Šarić.

Polufinala su na programu u petak, 18. avgusta, a koplja će ukrstiti: Hrvatska i Francuska, te Crna Gora i Srbija. Prvi meč je na programu u 18.15 a drugi u 20.30. Oba meča će biti uživo na našem sajtu!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*