Koliko može Bogdan?

Nakon što je ovoga leta pojačao Divčeve Kingse, o Bogdanu Bogdanoviću i očekivanjima vezanim za njegove nastupe se u Americi skromno piše. Iako je jedan od najboljih igrača u Evropi, a prošle godine je uzeo Evroligu sa Fenerom, i nekoliko godina unazad je standardni reprezentativac Srbije sa kojom uzima medalje, Bogdan je za Amerikance i dalje velika nepoznanica.

Iako je Amerikancima nepoznatica, glavni čovek Kingsa je jako dobro upoznat s Bogdanovim mogućnosti. MVP i osvajač Eurolige s Fenerom, dobio je najveći ugovor ikada za jednog rookiea u NBA ligi.

Najplaćeniji rookie u istoriji!

NBA buzz je preneo razmišljanja i rankinge sa nekoliko izvora o tome ko su kandidati za rookiea godine u NBA za 2017 – 2018. Prema ESPN-u prvi kandidat je Lanza Ball kojem je u ‘novim’ Lakersima već dodeljena uloga vođe. Tu je Dennis Smith Jr. koji je kao 9 pick izabran od Dallasa a na Letnjoj ligi u Vegasu je pokazao svoje kvalitete. Treći je prošlogodišnji prvi pick Ben Simmons koji je godinu dana odsustvovao zbog povrede i sada 76ers očekuju da bude jedan od vođa novog mladog tima iz Philadelphie. Poslednji na ovoj listi je ovogodišnji 1 pick, kojeg su Celticsi prepustili 76ersima, Markele Fultz koji se ovoga leta nije naigrao zbog povrede.

Zanimljivo da potpuno drugu pojekciju daju na sajtu NBA Buzz, gde su Ball, Simmons i Fultz i dalje u top 4, ali se sada na trećoj poziciji pojavljuje i Bogdan Bogdanović. Ukoliko namesti ruku i bude imao prostora za igru od Bogdana možemo svakako mnogo toga očekivati.

Osim Bogdana i drugi naš rookie je među pritajenim favoritima za nagradu. Portal ESPN je smestio našeg Miloša Teodosića na 7. mesto najboljih rookiea u NBA ligi iduće godine. Imati će minutažu u Clippersima, pitanje je samo kako će se priviknuti na NBA ligu.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. "Jedva čekam da vidim Bogdanovića na terenu" - Ostatak Sveta
  2. Kad dečački snovi postanu stvarnost - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*