Grci: “Povreda je lažirana!”, NBA: “Sve je po protokolu”

Screenshot/NBA

Težak udarac za Grke prije početka Eura. Zvezda Milwakuee Bucksa Giannis Antetokoumnpo će zbog povrede kolena propustiti Eurobasket. Tako će Grci ostati bez najboljeg igrača koji je imao neverovatnu sezonu u NBA ligi.

Giannis je već propustio duel sa Srbima na Trofeju Beograda, a kako su tu utakmicu Grci bili totalno demolirani sigurno smo kako je ovo najveći mogući udarac koji su mogli doživeti pred turnir.

Povreda ili ne?

Bucksi su ga poslali na pretrage u Kinu zbog povrede i tamo se ispostavilo da je teže prirode, te da neće moći nastupati. -“Želio bi svima obznaniti kako neću nastupati za Grčku na nadolazećem Euru. Silio sam se na treninge zadnjih dana, probao sam ignorirati bol u nadu da ću do turnira biti spreman, no nažalost dalje više nije išlo. Nisam prošao testove u Kini i sada jednostavno moram misliti na svoje zdravlje. Ovo mi je zadnja godina ugovora u Bucksima i moram biti potpuno zdrav kako bi bio spreman za novu sezonu. Ovo je jedan od najtežih odluka u karijeri koje sam morao doneti.”- izjavio je Greek Freak.

Nije dugo trebalo čekati na reakciju grčkog košarkaškog saveza koji smatraju da je sve – lažirano! Sekretar Saveza Grčke Panajotis Tsagronis odmah optužio je Buckse da su napravili pritisak na igrača, koji je potom odlučio da preskoči Evropsko prvenstvo.

“Imamo rendgenske snimke koje pokazuju kako je sve u redu sa Janisovim kolenom. Poslali smo ih FIBA kako bismo pokazali da nije istina ono što Baksi govore”.

NBA liga je zvanično odbila takve navode:

Još jedan ‘izdajnik’

Giannis je još jedan od igrača koji će zbog povrede propustiti završni turnir. Ogorman udarac za Grke, a i nas neutralne posmatrače jer smo žarko hteli videti koliko može Giannis nakon neverovatne sezonu u NBA u kojoj je pokupio nagradu za Igrača koji je najviše napredovao.

Svi ovoletnji “izdajnici”

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. EP 2017 Grupa A - Ostatak Sveta
  2. EP 2017 Grupa A: Zmajevi prete 'petlovima' i Grcima - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*