Pippen: “On je jadno debelo dupe”

Getty Images

Sezone 1998-99 mnogim je ljubiteljima košarke bila zanimljiva jer na parketu su osim Hakeema Olajuwona (tada 36 godina), u dresu Houstona bile još dve legende – Charles Barkley (35) i Scottie Pippen (33). Rocketsi nisu imali sezonu iz snove (imali su 31 pobedu i 19 poraza. Individualni statsi nisu im bili loši:

No, hemija u timu nije postojala, a tim se vrlo brzo raspao.To je Barkley ispričao u jednoj emisiji:

“Dok sam igrao za Houston uprava kluba me je ubedila da prihvatim manju platu kako bi bilo mesta za dovođenje Pippena, a da će mi više novca dati u narednoj sezoni, kada je trebalo da dobijem ugovor od 12 miliona. Pristao sam, naravno. Sledeće sezone, kada je trebalo da potpišem novi ugovor, umesto 12 miliona ponudili su mi osam. Kada sam ih pitao za preostalih četiri miliona rekli su mi da su promenili mišljenje. Nisam im to zaboravio, naljutio sam se, a ostao sam i bez motivacije. To je razlog zašto sam se te sezone dodatno ugojio. To je jedina sezona u mojoj karijeri u kojoj sam imao višak kilograma”, ispričao je Barkley.

Ta ekipa Rocketsa se brzo raspala, Pipen je već posle jedne sezone zatražio trejd, a odnosi između njega i Barkleya nisu bili baš najbolji.

Kada je upitan šta misli o svom kratkorošnom saigraču, Pippen je rekao kako kod njega nije video želju za pobeđivanjem, i kako je on – jedno ‘veliko debelo dupe’.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*