I Gruzija bez kapitena?

Fiba

Ovaj Euro je trebao biti jedan od najjačih u istoriji. Europljani su počeli igrati vrlo bitne uloge u NBA ligi, možda i najbitnije dosada. Jokić je postao vođa Nuggetsa, Marc Gasol se isprofilirao u jednog od najboljih centara lige, njegov brat još uvek pruža solidne partije, a Gobert je postao glavni igrač Jazza. Uz njih puno se igrača isprofiliralo koji su stigli iz Europe, u prvom redu naš Šarić i Porzignis.

Svi ovoletnji “izdajnici”

No nažalost ovaj Euro će zapravo biti jako oslabljen, neki bi rekli i prejako. Pregršt igrač će faliti svojim reprezentacijama, najviše su pogođene Srbija i Francuska kojima praktički fali po 3,4 igrača iz prve petorke. Zadnji u nizu “zvezda” koja verovatno neće nastupiti je NBA prvak Zaza Pachulia. Ima problema sa zglobom i verovatno propušta takmičenje.

Zaza igra puno veću ulogu u svojoj reprezentaciji od one u Warriorsima gde je većinom zadužen za “prljave poslove”. Iako se Gruzijci još uvek nadaju da bi mogao nastupiti, morao je propustiti poslednje provere na Akropolis kupu i povreda zasada ne izgleda dobro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*