Kalinić: Moja želja nije upitna, ali…

Danas ćemo znati hoće li reprezentacija Srbije na EP otići oslabljena za još jednog važnog igrača. Za Nikolu Kalinića danas je dan odluke. Nakon povratka sa Acropolis Kupa, gde nije nastupio niti na jednom od tri meča, Kalinić je otišao nove lekarske preglede. Pitanje je koliko je sjajno krilo i osvajač Evrolige spreman za izazove koji ga čekaju na Eurobasketu. U razgovoru za Sportski žurnal, on je to jasno naglasio:

„Još na početku leta osetio sam bol u leđima, mislio sam da će vremenom da prođe, ali na kraju se ispostavilo da su stvari ozbiljnije nego što je izgledalo u prvi mah. Problem su dve diskus hernije, situacija nije naivna, postoji mogućnost da se pogorša“, rekao je Kalinić za „Žurnal“.

Dodao je i da pored svoje najbolje volje nije u mogućnosti da aktivno radi na oporavku:

„Stvar može da se reši tako što ću da jačam mišiće, ali to mogu da radim tek kada prođe bol i ukočenost… Bio sam na magnetnoj rezonanci u Atini i ona je pokazala da stvari ne idu na bolje. Počnema da radim, pa me boli, pa stanem. Osećam se katastrofalno. Da nije bilo toliko otkaza verovatno bih već bio kući. Ali imam obavezu prema igračima… Ali i telo više ne može da izdrži…“, razočaran je Nikola.

Šampionski geni u Kalinića!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*