Magicu i Lakersima kazna od pola miliona!

NBA je kaznila LA Lakerse sa pola miliona dolara zbog ‘tamperinga’, odnosno nedozvoljenih pregovora sa sa bivšim igračem Indiana Pacersa Paulom Georgeom, što je ugrozilo pravla igre.

George je potpisao za Thundere, i narednog leta ima opciju raskidanja ugovora, i slobodu da se pridruži nekom drugom timu, a mnogi tipuju na Lakerse. Na ovaj način oštećeni su Pacersi, ali verovatno i Oklahoma koja je konačno dobila igrača velikog kalibra uz MVP-a Westbrooka.

Koncem ove sezone počele su priče kako će Paul George promeniti sredinu. Gotovo čitavu sezonu se žalio na stanje u Pacersima, te je nakon ispadanja od Cavsa u prvoj rundi playoffa objavio kako želi napustiti Indianu.

Glavni favoriti za njegovo dovođenje su bili Los Angeles Lakersi, no tek kada mu istekne ugovor. Sam George je izjavio kako bi se volio vratiti u rodni Los Angeles, te da samo čeka istek ugovora kako bi došao u Grad Anđela.

George: Nosi mi se zlatna boja

No sada su Lakersi pod istragom NBA lige. Naime, optuženi su da su pregovarali s Georgom dok je još bio igrač Pacersa, što naravno nije dopušteno u NBA. Time su mu smanjili cenu na tržištu, kada je izašlo da on želi isključivo u Lakerse, a sada je pitanje hoće li produžiti ugovor sa svojim novim klubom Thunderima.

Kazna za Lakerse varirala je od novčane do čak oduzimanja pickova ili suspenzije ljudi koji su bili uključeni u ove malverzacije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*