Oprostio se titulom, dominacijom i homofobnim izjavama

Photo by Flash90

Nekada jedna od najvećih zvezda u NBA, i najatratkivnijih visokih igrača u ligi, Amar’e Stodemire, odlučio je završiti svoju karijeru.

Amar’e je prošlu sezonu proveo u Hapoelu iz Jerusalema koji je vodio to titular prvaka Izraela i do polufinala Evrokupa.

Ovoga leta bilo je reči da bi se mogao vratiti u NBA:

Zahuktava se na trade pijaci

Stodemire je u NBA debitovao 2002, direktno je otišao iz srednje škole a u dresu Phoenix Sunsa gde je bio 8 sezona osvojio je titulu rookie godine. Igrao je još za Knickse, Mavse i Heat. Beežio je u proseku 18.9 poena i 7.8 skokova.

Skandal zbog homofobije

Nakon što je za jedan izraelski portal (Israeli website Walla Sport) izjavio kako nikada ne bi delio svlačionicu sa igračima koji su gay orijentacije, Amar’e Stoudemire se pokajao.

“Želio bih se izvinuti svima zbog uvredljivih komentara na račun LGTB zajednice,” rekao je Stoudemire juče. “Moje su reči izvađene iz konteksta, novinari mi je postavljao hipotetička pitanja, a ja sam odgovarao na šalji način”.

U svakoj šali, pola istine. Shvatio je to Amar’e pa se brže bolje izvinuo. Dok je bio u NBA imao je slične ispade. Kada je bio član Knicska 2012, bio je kažnjen sa 50.000 dolara kada se  rečnikom uvredljivim po gay populaciju obratio jednom fanu na Tweeteru.

1 Trackback / Pingback

  1. STAT se vraća? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*