Eurobasket, 1/8 finala: Saletova timska igra protiv individualnih kvaliteta

FIBA

Relativno lagan meč za Srbe. Mađari su pokazali dobre stvari u grupi, no jako su limitirana ekipa. Hanga i Vojvoda su odlični no posle njih je velika rupa. Srbi još uvek tempiraju formu i Sale još nije pokazao sve adute. Odlična timska igra koju predvodi Bogdanović izvana i Marjanović pod košem. Pokazali su da je protiv Rusa bio samo loš dan i idu s velikim optimizmom u drugi krug. Ove ide velika prednost Srbija koji su ipak dosta kvalitetnija ekipa. Meč je na programu u nedelju od 14.15.

  • Prolazak: Srbija

Srbija

Možda su i najviše opterećeni otkazima na ovom Euru, no momci koji igraju su nas naterali da zaboravimo onih koje nema. Jović dosta dobro menja Tea, fino vodi igru i siguran je na lopti a u poslednjim utakmicama je čak počeo i pogađati izvana. Bogdanović još traži punu formu, no uvek kada je trebalo bio je nepogrešiv. Jak adut je i centarska linija. Kuzmić kreće u petorci i radi sjajan posao u obrani, dok je Bobi zadužen za napad i to odrađuje izvrsno.

Protiv Letonaca odmah derbi. Loše su ušli u meč i gubili na početku, no sredinom druge uspostavljaju ravnotežu i prelaze u vodstvo. Letonci su uspeli doći na +2 no Bogdan rešava i pogađa dve trojke i utakmica je rešen. Protiv Rusa je bio očajan dan, promašivali su bacanja, gubili lopte i praktički dopustili Rusima da ih pobede. Posle toga više nije bilo osvrtanja. Turci su pali, opet je Bogdan bio ključ sa 17 poena i Jović sa 9 asista, a nakon toga su odradili posao protiv Britanaca i Belgijanaca.

Bogdanović je sjajno krenuo u ovaj Euro. 30 poena u prvom meču protiv Letonaca, no onda je malo pao. Ipak je prvi strelac Srba sa 19,8 poena, a pokazao je i zavidne dodavačke sposobnosti i drugi je asistent sa 5,4 asista u proseku. Jović izvana sjajno dirigra igrom, najbolji je asistent, te igra odličnu obranu. Valja pohvaliti i kapitena Mačvana koji je svaku utakmicu bio na visokoj razini. Marjanović je čovek koji radi veliku razliku. Protivnici imaju velikih problema s njim, a iako ne igra puno, samo 15 minuta u proseku ubacuje 12,8 poena i ima 4,4 skoka i proseku.

Mađarska

Pokazali su se puno boljim od očekivanog. Hrvati su prvi skoro slomili zube na agresivnim Mađarima, da bi i ostalim ekipama zadavali probleme. Igraju jako agresivno, pogotovo na napadački skok u kojemu su uništili Hrvate, a u napadu glavnu reč vodi Hanga. Vojvoda je druga opcija,te i on igra vrlo dobar Euro, a iznenađenje je bek Perl koji je pružio solidne partije. Protiv Čeha su imali derbi koji su uspeli dobiti i te je značilo prolazak dalje.

Hrvati su gotovo poklekli od Mađara prvu utakmicu. Uzeli su im preko 20 napadačkih skokova, ubili agresivnošću, no Hanga je ostao na klupi na poluvremenu i to je bitno uticalo na daljnji razvoj događaja. Taj poraz, kao i onaj u idućem kolu protiv Crne Gore, im nije bio toliko bitan, oni su se pripremali za Čehe. Protiv glavnih konkurenata za drugi krug su odigrali najbolju utakmicu dosada. Hanga je izdominirao, ubacio 31 poen uz po 8 skokova i asista i relativno su lagano dobili Čehe. Rumunje su rutinski rešili, a na kraju sa Špancima igrali revijalan meč koji nikome nije ništa značio.

Novi igrač Barcelone je alfa i omega ove reprezentacije. Adam Hanga vuče ekipu, u napadu je sjajan prvi je strelac i asistent ekipe, a kao što znamo od prije jedan je od najboljih obrambenih igrača u Europi. Vuče sitnu povredu kuka, no Ivković ga je uspeo održati relativno svežim. Trener jako puno rotira, pokušava igrati agresivno u obrani kroz čitav meč, a napad mu osim Hange nosi David Vojvoda. Sjajan scorer ubacuje 17 poena u proseku i drugi je najbolji igrač ekipe. Od ostalih već spomenuti bek Perl ubacuje okruglih 10 poena u proseku, no pod košem su prično tanki i najbolji skakač im je Keller sa samo 4,4 uhvaćene lopte u proseku.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Eurobasket, najave mečeva 1/8 finala - Ostatak Sveta
  2. Eurobasket, 1/8 finala: Dončić kao Bodiroga, očerupani petlovi! - Ostatak Sveta
  3. Eurobasket, 1/8 finala: Grci i Nemci iznenadili, Dončić kao Bodiroga! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*