Jokić među top centrima, Lebron i Durantula najbolji!

Iako je do zvanične objave igrice za novu sezonu NBA 2K18 ostalo još desetak dana, manje više se zna ko su igrači sa najboljim ocenama. Realno, to su Lebron James (97), Kevin Durant (96), Kawhi Leonard (95), Stephen Curry (94), Anthony Davis (94), Russell Westbrook (94), James Harden (94), Demarcus Cousins (92)…

Među vodećim igračima sa najboljim rejtinzima svakako ima iznenađenja a jedno od njih je visoka ocena Karl Anthony Townsa, centra Minnesote (91), koji je drugi najbolje ocenjeni centar, sa istom generalno ocenom kao i njegov novi saigrač Jimmy Butler.

Među top centrima nalazi se i srpski centar iz Denver Nuggetsa, Nikola Jokić koji je ujedno i najbolje rangirani igrači u igrici sa naših prostora sa ocenom 88. Istu ocenu, na primer, ima i novi adut Boston Celticsa, i All Star krilni igrač Gordno Hayward, kao i njegov dojučerašnji saigrač i jedan od najboljih odbrambenih centara, Francuz Rudy Gobert.

Nikola je igrač sa najboljim rejtingom od svih igrača Denvera, pa čak i od pridošlice, Paula Millsapa (87).

Zanimljivo će biti videti da li će Juancho Hernangomez nakon sjajnih partija na Eurobasketu ostati na 74 rejtingu, ili će on ipak skočiti.

Goran Dragić iz Miami Heata je drugi najbolje rangiran igrač sa naših prostora, i njegova ocena je 85, a od svih igrača iz Miamia jedino je bolje ocenjen centar Hassan Whiteside (87).

Jusuf Nurkić, koji se preporodio nakon odlaska u Blazerse, nije među prvih deset centara u ligi ali je sa rejtingom od 84 na trećem mestu među igračima sa naših prostora. Mnogi smatraju da je Juka zaslužio bolju ocenu, i bolji plasman.

Centar Magica i reprezentacije Crne Gore Nikola Vučević ima ocenu 80, a potom sledi hrvatski dvojac – Dario Šarić iz Philadelphie 76ers sa ocenom 78 i novi šuter Indiana Pacersa Bojan Bogdanović sa ocenom  77. U Phili je recimo najbolje ocenjen centar Joel Embiid, sa 86, koji je nakon što su mu rekli za ocenu tu igricu nazvao sranjem.

Centar Lakersa, Ivica Zubac, ocenjen je sa 75, mada neki misle da bi njegov rejting mogao ići i do 77. Po 74 imaju dvojac srpskih igrača – Boban Marjanović iz Pistonsa i Nemanja Bjelica iz Wolvsa, koji je realno mnogo veći potencijal ali klupa za koju ga je Thibodeau prikovao i povreda učinile su svoje.

Zanimljivo je da će po 74 imati i dvojica novajlija u ligi, Miloš Teodosić iz LA Clippersa i Bogdan Bogdanović iz Sacramento Kingsa (Bogdanović je u prošlogodišnjoj igrici bio ocenjen sa 78, dok Tea nije ni bilo eđu top 10 najboljih igrača van NBA!!!!). Po nekim procenama Teodosićeva ocena mogla bi biti i nešto viša, i ići do 77.

Mario Hezonja iz Orlanda (73) i Mirza Teletović iz Bucksa (70) imaju najniže ocene, i svakako da su vrlo loše sezone i individualni učinci ovih igrača uticali na to.

Damjan Rudež nema rejting, a ostajemo da vidimo kako će bit ocenjeni Ante Žižić iz Cavsa, Dragan Bender iz Sunsa, Nikola Mirotić iz Bullsa, odnosno Slovenac Beno Udrih koji je u prošloj sezoni solidno igrao u Pistonsima i igrač je sa najdužim stažom u NBA među gračima sa ovih prostora.

1 Trackback / Pingback

  1. Kako su ocenjeni Teo, Bogdan, Žižić - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*