Antić potpisao!

Crvena Zvezda je imala jednu od najboljih sezona u istoriji. Osvojili su dvostruku krunu u Srbiji, te Aba ligu, nizajući pobedu za pobedom. U Euroligi su ispali iz Top16 u poslednjem kolu, ali daleko od toga da su se osramotili. Padali su velikani kao Real, Olympiakos, CSKA i budući prvak Fenerbache.

Nažalost na videlo su izašli financijski problemi, morala se prodati gotovo cela ekipa. Otišli su Kuzmić, Jović, Mitrović, Jenkins, Simonović, sve vrlo bitni igrači. Ali možemo reći da je Zvezda posle toga odradili sasvim solidan prelazni rok. Pojačali su se srpskim trojcem Jovanović-Radičević-Janković, a potpisao je i francuski centar Lessort.

Zvezda na ‘američki’ pogon!

Poslednje u nizu je možda i najjače pojačanje. Stigao je bivši najbolji strelac Eurolige Taylor Rochestie. Combo bek s velikim euroligaškim iskustvo. Prošao je ekipe poput Maccabia, Baskonie, Novgoroda, a baš je igrama u Novgorodu zaslužio i Alfonso Ford trofej koji se dodeljuje najbolje strelcu Eurolige. Može odigrati obe bekovske pozicije, sjajan je šuter i asistent, a iako mu je obrana slabija strana daleko od toga da je rupa na tom delu terena. Igrao je u dva navrata i za reprezentaciju Crne Gore, na kvalifikacijskim turnirima 2013. i 2015. godine.

Još uvek se traži pojačanje na centarskim pozicijama. A rešenje koje ima Zvezda bi moglo jako obradovati Delije. Naime Pero Antić je već u 6. mesecu izjavio u intervjuu za Blic da bi bio zainteresiran za povratak u Zvezdu. Nekoliko puta je viđen na utakmicama Zvezda i njihov je veliki navijač. Iako je sada u zalasku karijere, centar kao Antić bi sigurno podigao ovu ekipu na jednu novu razinu. Istekao mu je ugovor s europskim prvakom Fenerom i zasada su sve opcije otvorene.

Kao što smo i najavili Zvezda je objavila da je potpisala jednogodišnji ugovor s Perom Antićem. Sjajni Makedonac sa zavidnim NBA iskustvo je došao pod stare dane pomoći voljenoj ekipi. Delija je odlučio verovatno završiti karijeru na Malom Kalemegdanu i sada s njim u rosteru Zvezda izgleda možda čak i jače nego prošle godine.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*