Markkanen i braća Balkanci!

Prvi krug Eurobasketa 2017 izbacio je u prvi plan nekoliko mladih igrača koji su već debitovali u NBA klubovima, ili njihov debi očekujemo od oktobra ove godine. Svakako da je prvo ime Finac Lauri Markkanen, nova vedeta Chikago Bullsa i budući Nowitzki, kako ga neki zovu. Prvi je strelac i skakač svog tima, a sam je doneo nekoliko važnih pobeda svome timu koji je najprijatnije iznenađenje EP-a.

Momak o kojem priča ceo svet!

Uz Markkanena tu je trojac mladih igrača sa Balkana. Evropski šampion, i lider Srbije na ovom prvenstvu, Bogdan Bogdanović koji igra sigurno i jedan je od najzaslužnijih za prvo mesto u grupi. Igrač kojeg jedva čekamo da gledamo u Kingsima nagoveštava sjajnu NBA karijeru.

Bogdan ili Pau?

Na trećem mestu je još jedan Balkanac, 22-godišnji Cedi Osman, rodom sa Ohrida, koji je novi adut Cleveland Cavaliersa. Osman je već sada lider Turske i ove je reprezentacija u njemu dobila igrača za narednih deset godina.

Rođen na Ohridu, sazrevao u Sarajevu, od jeseni kod – Lebrona

A tu je i čudo od deteta, 18-godišnji Luka Dončić koji sa Goranom Dragićem vodi Sloveniju a medalji. U poslednjem meču protiv Ukrajinaca Dončić je pokazao da je već sada sposoban voditi svoj tim u važnim mečevima, bio je protiv Ukrajine apsolutno dominantan. Real iz Madrida će nažalost još samo godinu dana imati na raspolaganju ovog bisera, a nakon toga projekcije su da će Dončić biti visokoplasiran na NBA draftu 2018.

Među top 10 igrača su i braća Hernangomez, koji će od jeseni biti sophmore igrači, tu je i Vlatko Čančar, Slovenac, koji je član Nuggetsa, također i Hrvat Dragan Bender koji ima godinu dana igranja u Sunsima sa vrlo solidnom minutažom i učinkom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*