Eurobasket 1 / 8 finala: Moćni Letonci razmontirali ‘đetiće’

FIBA

Prvi duel dana nam je doneo dva potpuno različita stila igre. Letonce koji igraju kroz šutere i tranziciju, te Crnogorce koji vole spuštati loptu svojim centrima. Počelo je sjajno za Litavce. Krenuli su ubacivati trojke sa svih strana, te je u prvoj četvrtini postojala samo jedna ekipa. Puno u tome ima i jako slab ulaz Crne Gore u utakmicu, što smo mogli videti i u grupnoj fazi protiv ozbiljnijih protivnika. Obrana je jako loše izgledala, nisu dobro izlazili na šuteve i ovo su Letonci znali kazniti.

Kao i protiv Hrvata ulazak Dubljevića je podigao ekipu. Počeli su igrati, Dubljević je odlično širio reket sa svojim šutom, a danas je bio nepogrešiv iza linije 6,75. No dobra igra Crnogoraca nije dugo trajala. Do kraja četvrtine Letonci su se ponovo odvojili i na odmor otišli sa 16 poena prednosti.

Očekivao se nekakav odgovor Crne Gore u drugom delu. Barem neki pokušaj povratka, nažalost ponovili su igru iz prve četvrtine, a Letonci su prelomili utakmicu, najviše zahvaljujući Porzingisu. U presudnoj trećoj četvrtini ubacili su 29 poena za četvrtinu, najviše do tada dok je Crna Gora uspela ubaciti samo 15. Otišli su na 30 razlike i tu je utakmici bio kraj.

Još jednom najveći problem Crnogoraca je predstavljala bekovska linija. Centri su odradili svoje, pogotovo u napadu, ali nisu dobili gotovo nikakvu pomoć od svojih bekova. Ivanović ponovo očajan šut, Rice je odigrao samo 11 minuta i ubacio je 2 poena, Pavlićević 0/4 šut i niti jedan poen za gotovo 20 minuta igre. S takvim učinkom vanjske linije u oba prava nisu imali niti najmanje šanse protiv ovakve Letonije.

Kod pobednika najviše je ubacio još jednom odlični Timma. Završio je na 21 poenu uz 4 pogođene trojke iz isto toliko pokušaja. Zvezda Knicksa Porzingis je opet bio sjajan. 19 poena uz sjajan šut, a tome je dodao i 6 skokova i 3 asista. Kod Crne Gore Dubljević je opet bio najbolji igrač. 21 poen uz 6/6 za tri poena i 6 skokova, a njegov partner pod obručima, zvezda Magica Vučević je dodao 16 koševa uz 9 skokova.

1 Trackback / Pingback

  1. Eurobasket, 1/8 finala: Grci i Nemci iznenadili, Dončić kao Bodiroga! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*