Eurobasket 1/8 finala: Furija prekvalitetna za domaćine

Španci su uz Slovence bili jedina neporažena ekipa prvog kruga. Dominirali su u većini utakmica, a  samo su protiv Hrvata imali problema. Turci su s druge strane imali dosta razočaranja. Počevši od otkaza prije prvenstva, pa do ne baš dobre i kvalitetne igre na samom turniru. Kao domaćini su ostvarili negativan score, što nikada nije dobro, pogotovo ako imate fanatične navijače kao što su Turci. Onda vam je jasno da nešto ne valja u igri.

Zbog takve igre “kažnjeni” su u osmini finala tako što su se susreli sa Špancima. Postojala je velika mogućnost da će domaćini ispasti već na prvoj stepenici, a početak nam je već dao nagovestiti kasnije pobednika. Španci su već u prvoj četvrtini stigli do solidne prednosti, najviše zahvaljujući Gasolu i vrlo dobroj obrani. Turci su se dosta mučili s postavljanjem napada, Španci su ih pritisli i rano poveli.

Turci se nisu predavali, u drugoj četvrtini uspevaju smanjiti rezultat i barem se još malo približiti, da bi onda nakon odmora krenuli žestoko. Uspeli su stići Špance, stići na samo -3 da bi onda Chacho Rodrugiez pogodio vrlo tešku trojku s istekom vremena i tako bacio Turke u knockdown. Probali su i nije išlo, Španija je svaki puta kada je trebalo ubacila u brzinu više i to je bilo previše za domaćine.

Još jednom su pokazali da većina ovih ekipa nije dorasla Špancima. No kako izgubiti kada ti Rubio šutira trojke 4/4. On je ujedno bio i najefikasniji sa 15 poena, dok se junak Rodruguez zaustavio na 11 uz čak 9 asista. Kod Turaka mladi Korkmaz je stavio 20, a limitirali su Osmana na samo 8 poena uz vrlo loš šut. Ovom pobedom Turci su se oprostili, a Španci idu dalje te sada čekaju duel s Nemcima.

1 Trackback / Pingback

  1. Eurobasket, 1/8 finala: Grci i Nemci iznenadili, Dončić kao Bodiroga! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*