Grindfather u New Orleansu

nba.com

Stigli smo i do završnice letnjog transfer roka. Videli smo možda i najuzbudljiviji prelazni rok u nekoliko poslednjih godina, a verujemo da nas još uvek čekaju zanimljive stvari. Cavsi premišljaju oko Thomasa zbog povrede kuka, Noel i dalje inzistiran na max-u, a Boston traži pojačanja za centarsku liniju.

12.septembar,2017.

  • Bivši igrač Memphisa, sjajni defenzivac Tony Allen je novi igrač New Orleans Pelicansa. Potpisao je na godinu dana, te Pelikani stvaraju ozbiljnu obrambenu ekipu. Napad će biti ogroman problem, kako je Allen blago rečeno katastrofalan šuter, no u obrani donosi sjajne stvari. Ako se uigraju i nađu načina da funkcioniraju bez vanjskog šuta, mogu biti opasni sa svojim Twin Towersima.

9.septembar, 2017.

  • Nakon tradea Butlera Wadeovo vreme u Bullsima je odzvonilo. Iako je aktivirao svoju player opciju i izjavio kako bi želeo ostati u Bullsima, Butlerov trade je sve promenio. Bullsi kreću u tank mode, žele rekonstuirati ekipu, a Wade im baš i nije potreban. Sada je već samo pitanje vremena kada će odraditi buyout, a red za Wadea je sve duži i duži. Cavsi su već dugo vreme glavna opcija zbog prijateljstva njega i Lebrona, Lakersi su se uključili, a ako ove sezone uspiju dovesti njega vrlo je lako moguće da bi i Lebron mogao put Lakersa iduće. Ili bar George. Tu su još i Clippersi kojima treba pojačanje na klupi, ali i Wadeov bivši klub Miami Heat. Njima je trenutno Wade možda i najbliži, tamo je legenda i to bi bilo sjajno mesto da završi karijeru. Oni mu nude 4,3 miliona godišnje i uvet da mora ulaziti s klupe jer mlađi igrači imaju prednost. Pred Wadeom je zanimljiv period, a verujemo da ćemo uskoro videti Wadea u novom dresu.

8.septembar,2017.

  • Orlando Magic je odlučio opet dati šansu Damjanu Rudežu. Hrvat je potpisao produženje na još godinu dana, no ugovor nije zagarantiran. Morati će se izboriti za mesto na rosteru, a trenutno ekipa Magica ima 19 igrača. Prošle sezone je nastupio u 45 utakmica, a imao je nešto više od 7 minuta u proseku.

3.septembar, 2017.

  • Iman Shumpert je nedavno izjavio kako želi otići iz Cavsa. Odobrili su mu zahtev i završio je na trade blocku. Ubrzo su Pelicansi izrazili želju za njegovim dovođenjem, a Cavsi reagirali i ponudili Shumpa i pick prve runde Netsa 2018. godine za Boogie Cousinsa. Iako je Boogie puno bolji i korisniji igrač od Shumpa, ukoliko ovo ne prihvate riskiraju da on ode bez ikakve naknade na kraju sezonu zbog isteka ugovora. Ukoliko uprava Cavsa uspije ovo odraditi šanse protiv Warriorsa im bitno rastu.

26.august, 2017.

  • Nerlens Noel je bio verovatno najbolji igrač koji je dosada ostao na tržištu slobodnih igrača. Zahtevao je max ugovor od Mavsa, odbio je 17 miliona godišnje, te čak promenio i managera kako bi izvukao taj željeni max. No na kraju mu ništa od toga nije pomoglo, čak štaviše verujemo da mu je dosta odmoglo. Potpisao je jednogodišnji ugovor s Mavsima vredan “samo” 4,1 milion $. Izgleda da će ipak iduće sezone po taj max ugovor.

  • Kelti su odlučili uzeti proverenu opciju na visokim pozicijama. Trenutno imaju samo Baynesa i Horforda od proverenih igrača, a čini se da bi im se mogao pridružiti i bivši prvi pick Andrija Bogut. Prvak s Warrorsima i još uvek jako koristan igrač je odigrao samo nekoliko minuta za Cavse prošle godine. Povredio se i morao je pauzirati do kraja sezone. Čini se da se sada oporavio i njegovim dolaskom (ako prođe trade Irving-Thomas) Kelti bi se mogli još više približiti Cavsima.

1 Trackback / Pingback

  1. Najava sezone 2017/18: divizija Southwest - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*