Eurobasket, 1 / 4 finala: Srpski bedem protiv šutera azzura

FIBA

Meč između dve možda i najsporije ekipe prvenstva. Talijani iako šutiraju puno trojki, jako vole postavljen napad, dok Srbi ne šutiraju toliko ali spuštaju loptu na centre. Tu će biti i najveća prednost Srba na utakmici. Talijani jednostavno nemaju dovoljno tela za baciti pred Bobija, Kuzmu i Štimca, a ni njihova prva četvorka Melli nije u Bog zna kakvoj formi. Srbi će morati obratiti pažnju na Datomea, tu će verovatno glavnu reč voditi Lučić i Milosavljević, dok će Bellinelia vijati Lazić i Bogdanović (povremeno će i ovde Gagi uskakati) Čini se da Srbi imaju dovoljno rešenja za vanjske pretnje Talijana, no već se dosta puta pokazalao da protiv ovakvih šutera opreza nikada dosta. Odbrana mora odraditi muški posao, ne dopustiti raspucavanje Belle i Datomea, spuštati loptu pod koš na centre i pobeda bi trebala doći.

Srbija je imala najlakši posao u osmini finala. Ali često se takav posao sa autsajderom pokaže kao i ne baš tako lagan. Mađari su celo vreme bili blizu, a iako nikada nije izgledalo da će Srbi izgubiti ipak nas je brinilo to što nikako da prelomimo utakmicu. Bogdanović i Bobi su na kraju izvukli te smo ipak mogli mirnije disati pred kraj. Srbija igra vrlo dobru košarku. Momci koji su tu igraju opet odličnu obranu, puno rotacija i preuzimanja. Napad dobro funkcionira ako ide Jovića, a njega na većini utakmica- ide. Nadamo se dobroj partiji i u idućoj utakmici, jer bez njega teško možemo dobiti. Bogdan je uhvatio šutersku formu, uvek je najbolji kada je najpotrebnije i možemo slobodno reći da je postao vođe ove ekipe. Najveći posao će imati centri protiv Talijana, te se nadamo da će imati dobru utakmicu i da tu možemo uzeti preko potrebnu prednost.

Talijani su izgleda ojačani ovim izostancima. Ako ćemo iskreno samo bi Gallinari ovde dobro došao. Fince su razbili, neverovatno su ušli u utakmicu, a kada ti protivnik igra u tom tempu možeš samo sesti i plakati. Pogađali su preko ruke, sa svih pozicija, no to je takva ekipa. Uz iskusnog lisca Messinu na klupi koji jako dobro zna šta radi s ovom ekipom postaju jako nezgodni, pogotovo u ovoj fazi ispadanja. Ako ih krene šut, teško ih je čuvati, a pod Messinom i obrana liči na nešto. Sigurno nas čeka jako težak meč, a problem za Etorea bi moglo biti ljudstvo. Ipak nema toliko široku rotaciju, pogotovo pod košem, te bi tu Italijani mogli patiti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*