Krv, odbrana i skokovi, i adio ragazzi!

FIBA

Poslednja utakmica četvrtfinala nam je donela duel Italije i Srbije. Možda dve i najsporije ekipe prvenstva, s tim da je Talijanima najjače oružje šut, a Srbima igra po košem. S tom mišlju se i ušlo u ovaj meč. Srbi su počeli dosta nervozno i nakon trojke Datomea Talijani odlaze na 5-0. Od početka se videlo da neće imati rešenja za centre Srbije. Bobi je dominirao s lakoćom, a svaki puta kada su ga udvojili bacio bi odličan pas na cuttera. U ovoj četvrtini Srbija na kraju preokreće i odlazi na odmor s 1 poenom prednosti.

Nastavljaju istim tempom i u drugom periodu. Bobi i dalje dominira, a najveća razlika je bila sredinom četvrtine kada je Jović nakon ukradene lopte položio u kontri za tada najvećih +7. Srbija dosada nije pogodila niti jednu trojku, a ključ ovog vodstva je bio u obrani. Nisu dali Belinelliu da diše, potpuno su ga neutralizirali te je imao 1/6 za tri do poluvremena. Lučić pogađa prvu srpsku trojku nakon što je lopta sjajno kružila, a napad posle ubacuje i Mačvan svoju trojku. Iako su Talijani smanjili trojkama na +5, Srbija opet kontroliranim napadom i sigurnom realizacijom odlazi na +11 prije velikog odmora.

U trećem periodu sve po starom. Srbija igra strašno čvrstu obranu, u napadu se fokusiraju na centre i razlika polako raste. Talijani uspevaju smanjiti, no nikada nisu uspeli prići na više od 8 razlike. Do kraja mirnim napadom i skokom u napadu, te i dalje odličnom obranom Srbi održavaju rezultat.

Poslednju dionicu je otvorio Bogdanović koji je odlučio prelomiti ovaj meč. Kao i dosada tu je kada najviše treba, te osim početnih koševa ubacio je i trojku kada su još jednom Talijani prišli na jednoznamenkastu prednost. Konačno rešava 2 minute prije kraja s faul košem i Srbi odlaze na nedostižnih +16.

Srbi su ovu utakmicu dobili s dvije stavke. Obrana i skok. Znali su koje je najjače oružje Talijana, a to je šut. Pravovremeno su izlazili gotovo svaki puta, udvajali i potpuno otežali pas igru Talijanima. Belinelli će sigurno još dugo pamtiti ovaj meč. Inače je na turniru na 51% iz igre, ovaj meč je imao mizernih 18%. Istina bio je najbolji strelac sa 18 poena, no za to mu je trebalo čak 17 šuteva, od toga 11 ispaljenih trojki. Druga stvar je skok. Ukupno je cela ekipa Italije uzela 19 skokova! Srbija je samo u napadu imala 17, a ukupno 44. Totalno su dominirali pod obručem i Talijani zapravo nikada nisu bili ni blizu.

Osim Belinellia Datome je ubacio 15 poena uz malo pristojniji šut, dok se kod naših istaknuo još jednom Bogdanović. Ubacio je 22 poena, uz 6 skokova i 4 asista, a Mačvan je dodao 13 uz 6 skokova. Odlična timska utakmica, te sada sledi revanš s jedinom ekipom koja nam je nanela poraz- Rusima.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Eurobasket, 1 / 4 finala: Lider hordi, Dragon i slovenačko čudo! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*