“Ne sviđa mi se kako izgledaš, odlazi iz kuće!”

Bivša zvezda Bullsa Jimmy Butler je polako ali sigurno izrastao u ponajboljeg two way igrača lige. Po dolasku u Nba je već bio odličan u obrani, no kako su sezone odmicale postao je sve bitniji faktor i u napadu. Praktički je sam vukao franšizu Bullsa od Roseove povrede, bio njihov najbolji igrač na obe strane parketa. Nakon nekoliko neuspešnih sezona (najmanje zahvaljujući njemu) Bullsi su odlučili krenuti u drugom smeru, te sada Jimmy ima novi klub. Wolvesi su njegova sledeća destinacija i jedva čekamo videti kako će se snaći u novom okruženju. Imao je jako teško detinjstvo iz kojega je izgradio ovakav snažan karakter, a mi Vam donosimo neke stvari koje možda i niste znali o njemu.

  • Kada kažemo da je netko imao teško detinjstvo, teško da možemo naći primer kao Butlerov. Sa 13 godina je izbačen iz roditeljskom doma, sa rečima “ne sviđa mi se kako izgledaš” od njegove majke. Selio se od prijatelja do prijatelja, a utehu je pronašao na košarkaškom terenu.
  • Nije bio zvezda u srednjoj školi, te se najbolja sveučilišta nisu otimala za njega. Zbog toga je krenuo na junior college u Texasu i sjajnim igrama tamo se probio sve do prve divizije i Wadeovog sveučilišta Marquette
  • Ni tamo mu početak nije bio bajan, morao se boriti za svaku minutu. Srećom, imao je sjajan pristup i svojim predanim radom se na kraju uspeo probiti do nezamenjivog člana petorke, pristup koji mu i dan danas donosi konstantan napredak.

  • Sličan put je imao i u Nba ligi. Izabran je 30. pickom prve runde u Bullse, a imao je solidnu prvu sezonu. Tek u drugoj godini je počeo pokazivati odličan napredak, te je čak izbacio i Luola Denga i uverio Bullse da u njemu imaju pravog igrača.
  • Možda je i najspremniji igrač u ligi. Poslednjih sezone je bio glavni i obrambeni i napadački igrač Bullsa. Redovno je čuvao najveće zvezde, a napad je išao preko njega. Čak je i protiv Magica oborio rekord Bullsa po broju minuta provedenih na terenu. U toj utakmici je proveo čak 60 minuta u igri.
  • Jako je lojalan. Iako se iz aviona videlo da Bullsi zapravo ne znaju šta rade, on je odbio da ode. Rekao je da će pristati na produženje ugovora bez ikakvih probelma, te mu je za to trebalo jako malo vremena. U ovom tradeu nije nikako imao svoje prste, a znamo kako to zna funkcionirati u Nba ligi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*