Prve ‘žrtve’ Eurobasketa

Iskusni košarkaški stručnjak Bogdan Tanjević (70) podneo je ostavku na mesto selektora Crne Gore nakon Evropskog prvenstva u košarci i time završio bogatu karijeru, potvrdio je Košarkaški savez Crne Gore. Nakon reprezentacija Jugoslavije, Italije i Turske, legendarni Boša je u penziju otišao sa čela svoje čevrte reprezentacije. Tanjević se povukao nakon eliminacije u osmini finala Eurobasketa i uvjerljivog poraza od Latvije (68:100). Mnogi će plasman među 16 najboljih ekipa smatrati velikim uspehom za CG, dok drugi smatraju da je visok poraz neuspeh. U svakom slučaju, Boša će ostati upamćen kao jedno od najvećih trenerskih imena u Evropi, a za ovo EP ćemo ga upamtiti po najskupljoj cigari:

Cigareta od 1000 evra!

Kostas Misas također više nije selektor Grčke. Čovek koji je doveden u poslednji čas, pred same pripreme, otišao je sa kormila ove reprezentacije nakon šokantnog poraza od Rusa.

 

Jedan od velikana koji odlazi je i iskusni i trofejni trener Italije, Etore Messina. Pre 20 godina, na EP 1997, Aleksandar Đorđević je ostavio Italiju i Messinu bez zlata, a sinoć je kao selektor nadmudrio svog starijeg kolegu. Time je stavio tačku na njegovu selektorsku karijeru. Messina je jedan od najvećih evropskih trenera svih vremena. Četiri puta je osvojio Evroligu uz još 11 nacionalnih titula. Vodio je Virtus, CSKA, Real Madrid… Danas je asistent u stručnom štabu Gregga Popovicha u San Antonio Spursima, i planira nastaviti raditi i usavršavati se uz najboljeg košarkaškog stratega na svetu. Popovich je bio na ovogodišnjem EP, upravo da bi pratio selekciju Italije i svog saradnika Messinu:

Od ‘ludog Srbina’, do bivših NBA zvezda

Jedan od onih koji verovatno neće nastaviti voditi nacionalni tim svoje zemlje je i Aleksandar Petrović. Iako se najavljivalo čudo i medalja, reprezentacija Hrvatske je neslavno ispala od Rusije u osmini finala. Kao glavni krivac navodi se Petrović i njegov olak i naivan pristup pripremi za ovu utakmicu. I ne samo to…

Delimehić: Debakl!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*