Gde bi mogao Starbury?

marbury
NBA

Nakon što mu je istekao ugovor u Kini, bivša zvezda Knicksa i Nba lige, Stephon Marbury je izjavio kako bi volio završiti karijeru u Nba ligi. Playmaker, poznat po svom strašnom talentu, no i problematičnom ponašanju, imao je 2 Allstar sezonu u NBA, a nije igrao u ligi još od sezone 2008/09. Umesto toga postao je legenda u Kini, no izgleda kako mu najveća liga sveta ipak fali.

-“Mislim da imamo još puno za ponuditi. Igrao sam 13 godina u Nba, a nakon toga još 9 ovde u Kini. Mislim da sam sazreo kao igrač i da sam sada puno bolji nego prije. Konstantniji sam i spremniji, ovde su treninzi svaki dan. Tako da mislim da sam potpuno spreman za moj poslednji izazov i spreman sam napisati zavšrno poglavlje svoje “košarkaške” knjige koja je počela davne 95. u srednjoj školi Lincoln.”- izjavio je Marbury.

I'm making a #nba come back for the fans who want to see me play my last year as a pro. After hearing so many people say come back I finally prayed about it and gave it major thought. I thought the perfect ending would of been retiring with the Beijing Ducks but it's clear the GM had other thoughts which is fine. My love for the ducks will always be A1 from day 1. I still have a lot of go in me as a player and at 40 being able to play at a high level is a gift. Being able to stay mentally focused and physically fit takes a different type of discipline. I'm motivated to make this the best year of my career as I end a 21 year long journey in the game I love. It's been a blessing to play 13 years in the @nba and this year 9 years in the @cbachina China has groomed my game and my style of play. China made me sharp and consistent. We practice Monday-Wed from 9-11:45 and 3-5:45. Thursday one practice 9-11:45 and Friday-Sat same schedule as M-W. I thought I would die at first coming from the NBA where you can't practice that long before the season starts. Oh and we do that for over 40 days. This way of training can either break you or make you. I'd like to look at it as it made me. So I'm ready and prepared to take on a challenge I once faced but with chips under my belt along with all that has come with winning chips in China. Statues, museum, green card, Honorary citizen, ambassador for the environmental protection bureau, key to the city, only 30 people ever to receive the key to the city of Beijing and MY PEACE something no one can ever take. So with all of these things I feel complete and ready to turn towards the last page of my basketball dairy that I've been writing since 95 when I left Lincoln High. I thank all of the positive energy from all those who showed it throughout my time away from the NBA. Thank you for always keeping it 100. @stephonmarbury_3 @espn @marcjspears @nytimes @nypost @nydailynews @newsday @slamonline #starburymovement #starbuy #loveislove

A post shared by Starbury.com (@starburymarbury) on

Rekao je kako je siguran u njegov ulazak u Kuću slavnih, jer kako sam kaže ima Hall of fame brojke. Iako u već poznijim godinama Marbury bi čak možda i mogao pomoći nekim ekipama, ako ništa drugo sa njegovim iskustvom. Uz pomoć portala Fadeaway World odabrali smo klubove u kojima bi se u ovom trenutku možda i najbolje snašao.

5 Houston Rockets

Dodavanjem Paula na roster Rakete su dosta žrtvovale. Jako im se smanjila rotacija, te su sada u potrazi za minmalnim ugovorima koje bi mogli ugurati u cap. Jedan od njih bi mogao biti i Marbury. Imao bi dosta limitiranu minutažu, oko 10-ak minuta po večer, što bi mu u ovim godinama odgovaralo. Pomogao bi iskustvom, koje je ogromno, i bio sigurno bolja rotacijska opcija od nekih nedokazanih igrača, barem u ovim win-now Rocketsima.

4 Golden State Warriors

Ovde idemo čisto s Marburyevim željama. Ako želiš naslov postoji samo jedna ekipa u koju će ići pod stare dane. Trenutno su to Warriorsi. Igrači nebi doneo ama baš ništa što Warriorsi već nemaju, no možda bi se hteo oprostiti s prstenom. Ukoliko mu je to cilj, prsten s minimalnom minutažom onda su ratnici prava ekipa za njega.

3 Portland Trail Blazers

Dolaskom Nurkića budućnost Blazersa se bitno popravila. Praktički iz ničega je iskočio 3. lider ove ekipe i to još na nakritičnijem mestu za Blazerse. Imaju sjajan bekovski duo u Lillardu i Mccollumu, a Marbury bi ovde mogao odigrati svoju backup rolu i još više potaknuti razvoj dvojice bekova. Marbury je u svoje vreme bio jedan od najboljih bekova lige i sigurno ima neko znanje za preneti na mlađe generacije.

2 Washington Wizards

Čarobnjaci su mučili muku s klupom cele prošle sezone. Dolaskom Jenningsa i Bogdanovića mislili su da su napokon našli rešenje. Iako je Bojan odigrao odličan regularni deo, u playoffu se ipak pokazao kao nedovoljno dobro rešenje. Slično je i s Jenningsom koji je samo na trenutke pokazivao svoj nekadašnji talenat. Ovih godina su dovodili veterane, imali su Piercea, Andre Millera i to je bilo relativno uspešno. Možda opet pribegnu sličnom receptu i odluče se za iskusnog veterana s klupe, koji bi ako ništa drugo održavao igru stabilnom dok su zvezde na klupi.

1 New York Knicks

Iako se nisu razišli u najboljim odnosima, možda će se baš Knicksi odlučiti vratiti svog starog igrača. Mislim ako su potpisali Jaretta Jacka zašto ne bi i Marburya. Jack je imao veliku operaciju kolena, a i prije nje nije bio baš pretežito koristan Nba igrač. Uz to ne verujemo da će biti idealan mentor mladom Ntilinki, zbog svoj u najmanju ruku sebično stila igre. Tu uskače Marbury, ionako nemaju prevelike šanse za nešto veliko, zašto onda ne vratiti Marburya da se kako treba oprosti s publikom u Gardenu i na kraju pomogne u razvoju mladih igrača.

13 sezona u Nba ligi je proveo igrajući za 5 klubova, a najveći trag je ostavio u Knicksima i Netsima. Postizao je 19,3 poena i imao je 7,6 asista u proseku u karijeri. Bio je strašan talenat, no nezgodan karakter ga je sigurno stajao veće karijere. Nedavno se podsetio svojih igračkih dana i odabrao listu najboljih igrača protiv kojih je igrao u svoje vreme u Nba.

Starburyevih top 5 najtežih igrača za čuvanje !

 

1 Trackback / Pingback

  1. Doviđenja Stephone - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*