Gde je nestao Dario Šarić?

FIBA

Nakon poraza od Rusije u osmini finala Eura, raspali su se snovi Hrvatske o osvajanju medalje nakon 23 godine čekanja. Jedan od ‘krivaca’ katastrofe protiv Rusa (bilo je -23) bio je Dario Šarić koji je odigrao jednu od najlošijih partija u dresu Hrvatske, najlošiju na Euru, i potpuno se predao sivilu u koji se tim utopio te večeri.

Ni njegov otac, Predrag, nekada proslavljeni košarkaš, nije štedeo Darija zbog njegove ni igre, no nedavno je za hrvatske medije otkrio i zabrinjavajuću situaciju oko cele reprezentacije. Naime, u taboru Hrvata nije vladala sjajna atmosfera, Dario je bio na piku nekim starijim igračima a nakon poraza od Rusa toliko je bio slomljen da se danima nakon povratka nikome nije javljao u Hrvatskoj, uključujući i svoju porodicu.

„Dario se ne javlja na telefon. Ni meni ni majci. Ne znamo ni gde je. Navodno se kod dolaska u Zagreb nije ni pozdravio s ostalim reprezentativcima. Moje informacije ne idu dalje od njegove žalbe pre utakmice da mu ‘smeta što ga opterećuju imperativom uspeha, tačnije osvajanjem medalje’“, rekao je Šarić za Jutarnji list.

Predrag tvrdi da dva košarkaša koja su pikirala Darija, u slučaju da im otkrije imena, više nikada ne bi obukli dres nacionalnog tima.

„Do mene je u međuvremenu samo došla neslužbena informacija da je glavni uzrok za njegovo raspoloženje činjenica da su ga dan pre utakmice u mentalnom smislu izmaltretirala, da ne kažem iznapadala, dva starija reprezentativaca. Mogu izgovoriti i imena ta dva košarkaša, koji, vjerujem, neće više obući hrvatski dres. Ne želim da nagađam bez jasne potvrde da je to istina. A Dario mi se, kako rekoh, ne javlja. Ako se tako nešto zaista dogodilo, zašto ga nije zaštitio selektor? Zašto nisu reagovali Dino i Stojko? Nemoguće da niko nije znao šta se dešavalo“, rekao je Šarić.

1 Trackback / Pingback

  1. Imamo tim za play off... na papiru! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*