Nova šansa za Boguta

USA today

Lakersi su dodali šampiona na svoj roster. Andrija Bogut se odlučio na potpis za Los Angeles Lakerse za veteranski minimalac. Potpisali su jednogodišnji ugovor vredan 2,3 miliona $. Nekadašnji centar Warriorsa u kojima je bio izuzetno bitan šraf u njihovom šampionskom pohodu pre dve sezone nikako nije imao sreće s povredama. Prošla sezona bila je posebno problematična.

Počeo je sezonu u Mavsima, no tamo se nije naigrao, te su ga oni odlučili otpustiti. Nakon toga je stigao kod Lebrona u Cleveland kao zamena za Thompsona no nije uspeo odigrati niti jednu punu minutu za njih. Povredio i to teže, napukla mu je kost u nozi i to je značilo kraj sezone za Boguta nakon samo 58 sekudni igre u novom klubu.

Operacija nije bila potrebna, no svejedno je rehabilitacija trajala nekoliko meseci, a nedavno je dobio zeleno svetlo za povratak na teren. Magic i Lakersi su ga odlučili dovesti kao veteransku pomoć u ovoj vrlo mladoj ekipi. Sada će biti idealni mentor Zubcu i ostalim mladim talentima u Lakersima, a sigurno smo da još uvek ima snage za odigrati barem 15-ak dobrih minuta po večeri. Sigurno će poboljšati obranu, a Walton će znati iskoristiti njegove playmakerske sposobnosti jer su već jednom surađivali dok je Luke bio pomoćni trener Warriorsa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*