Srbija dobila najveće pojačanje!

Reprezentacija Srbije je zatvorila još jedan uspešan ciklus. Poslednjih godina nižu samo uspehe, a to mogu zahvaliti ponajviše selektoru Aleksandru Đorđeviću. Sa Srbijom je uzeo dva srebra na Svetskom Prvenstvu i Olimpijadi, a sada je tome dodao i treće na nedavno završenom Eurobasketu. Ovim finalom je postao jedini kojemu je uspelo i kao igraču i kao treneru igrati u sva tri velika finala (Olimpijada, Svetsko i Europsko prvenstvo).

Posle izuzetno naporne utakmice sa Slovencima Sale se prvo zahvalio svim igračima i stručnom štabu na izvrsno odrađenom poslu, a nakon toga otkrio i svoje planove za budućnost. “Ostajem, ako me ne oteraju,” kratko i jasno je Sale odgovorio na pitanje o njegovoj karijeri selektora.

“Za nekoliko dana odlazim u klub, ali pre toga oproštajna utakmica Dude Ivkovića, 20. septembra u Atini. Posle utakmice u Atini počinje moj rad s Bajernom. Idemo na turnir u Zadar već 21. septembra. Onda kvalifikacije, da vidimo kako ćemo, na koji način… Imamo dve utakmice na strani, u Nemačkoj i Austriji, možda se desi da se okupimo negde van Srbije, da se ne okupljamo u Beogradu, pa da putujemo, nego da budemo direktno na mestu. Videćemo,” nastavio je Sale o svojim planovima za nadolazeće kvalifikacije.

Na ovom prvenstvu smo videli koliko je Sale zapravo dobar stručnjak i da će Srbija pod njegovim vodstvom uvek biti favorit za najveće stvari. Suočen je bio s mnogim problemima, od povreda i otkaza puno prije Eurobasketa (Bjelica, Jokić) do otkaza pred sami turnir (Teodosić, Kalinić, Nedović). Osim toga ostao je i bez Jovića i Lazića pred završne utakmice. Nikada nije tražio alibi već je od ovih 12 momaka napravio šampione i ekipu koja će u bilo kojem sastavu ginuti i boriti se do zadnjeg atoma snage. To je zapravo i najveća snaga ovog tima.

Đorđević ostaje na ovoj funkciji, potvrdio je za medije Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije. To znači da će Aleksandar Đorđević voditi ekipu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019, kao i, u slučaju da se opravdaju očekivanja u kvalifikacionim borbama, upravo on biti selektor na pomenutom Mundobasketu čiji je domaćin Kina.

Danilovića nije iznenadilo što se odmah posle finala “Sale nacionale” posvetio priči o klupskim obavezama.

“Ne iznenađuje me to što je počeo da priča o prvoj utakmici u Nemačkoj, jer ga znam 30 godina”, naglašava predsednik KSS-a takmičarsku posvećenost našeg selektora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*