Muke u Philadelphiji

Maddie Meyer/Getty Images

Najveće pojačanje Sixersa prošle godine je bio povratak Joela Embiida. Centar koji je propustio prve dve čitave sezone zbog povrede vratio se prošle na parket. Nažalost uspeo je odigrati samo 31 utakmicu prije nego se opet povredio. Ovaj puta je u pitanju bilo koleno, te je odlučeno da je najbolje da završi i svoju treću sezonu da se povreda ne bi pogoršala.

Čini se kako još uvek nije 100% spreman. U Philli dobro znaju kakvog igrača imaju, u ovo malo utakmica što je igrao podigao je celu ekipu na jedan novi nivo. Postizao je 20,2 poena i imao 7,8 skokova u proseku i to u ograničenoj minutaži. Baš zato ne žele žuriti s njegovim povratkom. Prije početka trening kampa stvari ne izgledaju dobro za Embiida. Još uvek nije dobio odobrenje da trenira 5 na 5 s ekipom, a tek nakon što počnu pripremne utakmice uprava će odlučiti o datumu njegovog povratak i restrikciji minuta ako je uopšte bude.

Videli smo kako je individualno trenirao ovo leto i čini se i više nego spreman. No kako je već pokazao da je jako sklon povredama, uprava je odlučila ne riskirati već čekati daljni razvoj situacije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*