Bivši rookie godine dobio novu šansu

emeka okafor

Klub našeg Daria Šarića nije završio s pojačanjima za novu sezonu. Njihova najjača snaga će dolaziti iz oporavljenika koje već imaju u klubu, no dolaskom Reddicka i Fultza si bitno popravljaju šanse. Sada su odlučili dodati još veteranske pomoći ovoj mladoj ekipi.

Prvi koji je potpisao ugovor je Kris Humphries. Krilni centar je u svojih 12 sezona u NBA promenio dosta klubova, a poslednji su bili Wizardsi. Nije spektakularan igrač, no znaš što možeš očekivati od njega i mogao bi iskustvom pomoći Sixersima.

Drugi igrač kojeg su potpisali je svojevrsno iznenađenje. Napokon je povratak u ligu zaslužio i bivši rookie godine, Emeka Okafor. Birali su ga Bobcatsi kao drugog na draftu, te je u prvim sezonama pružao jako dobre igre. Imao je double double u svojih prvih 5 sezona u ligi, no onda sledi pad.

Počeli su problemi s povredama, prešao je u Hornetse i u svojoj poslednoj sezoni u tom klubu je uspeo odigrati samo 27 utakmica. Vratio se u dresu Wizardsa iduće sezone, no nakon toga su mu ustanovili ozbiljne probleme s diskom i nažalost nije mogao nastaviti karijeru.

Nakon 5 godina napokon je dobio zeleno svetlo za igru. Sixersi su odlučili riskirati s njim, te mu dali negarantiran ugovor, te šansu da izbori mesto na rosteru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*