Da li žalim zbog odlaska iz Miamia? Nimalo…

Twitter

Iskusni i trofejni košarkaš, Dawyne Wade, odabrao je – Cleveland. U paru sa Lebronom, juriće svoju četvrtu titulu! To javljaju izvori, pre svega ESPN, nakon informacije da je Wade dogovorio raskid ugovora sa dosadašnjim klubom iz Chicaga. Wade je potpisao jednogodišnji ugovor za 2.3 miliona dolara sa pretedentom na šampionski prsten.

Dwayneu Wade je prošle sezone potpisao za Bullse i trebao je biti veliko veteransko pojačanje. Iako se pričalo kako će otići koncem sezone odlučio je iskorititi player opciju i produžiti saradnju s Bullsima na još godinu dana. To je uradio prije nego se ekipa totalno raspala i krenula u rebuilding. Tada je došlo do obostrane želje za rastankom, Wade ne želi gubiti pod stare dane, a Bulls žele maknuti njegov veliki ugovor s capa. To su i učinili nakon što su konačno dogovorili uvete buyouta ugovora. Wade postaje slobodan igrač, a ipak neće dobiti svih 23 miliona$ koji mu pripadaju. Dogovoreno je kako će vratiti 8 miliona$ Bullsima koji su tako barem malo smanjili svoj troškove.

Spominjalo se dosta klubova koji žele Wadea, od Cavsa gde bi ponovo igrao sa odličnim prijateljem Lebronom pa do Rocketsa gde bi bio zamena udarnom dvojcu Paul-Harden. No dolaskom Mela Oklahoma je postala realna opcija za Wadea. Iako mu ne mogu ponuditi veliki ugovor, pa ni startno mesto no nude mu konkurentnu ekipu. Trojac West-Paul-Melo je jedan od boljih u ligi i s iskusnim veteranom poput Wadea dobijaju bitno na kvaliteti s klupe, koja je sada kao što smo već naveli dosta oslabljena. U idućih nekoliko dana ova stvar bi trebala biti rešena, a mogli bi videti još jedan iznenađujući transfer u Oklahomu.

U njegovom matičnom klubu, Heatu, očekivalu su da se Wade vrati i pomogne Goranu Dragiću i Hassanu Whitesideu i ekipi da izbori play off ove sezone, i podigne razinu svojih igara. Do toga nije došlo, a ponovo se tematizirala priča Wadeovog odlaska prošloga leta, nakon 13 godina provedenih u Miamiju, i tri titule koje je osvojio sa njima. Kako Wade kaže, on ni za čim ne žali:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*