“Isti smo kao Wolvesi”

Ekipa Chicago Bullsa je u prošlu sezonu ušla s velikim ambicijama. Sakupili su riskantnu ekipu, doveli Ronda i Wadea, te najavili velike stvari. Nažalost (očekivano) to nije funkcioniralo. Premalo šutera, previše sličnih igrača kojima treba lopta da bi bili korisni i projekat je neslavno propao. Više nisu hteli stajati u mestu već su odmah krenuli u proces rebuildinga.

Rondu nisu produžili ugovor, Wade je dobio otkup, a glavna zvezda ekipe Jimmy Butler je otišao put Minnesote. Zauzvrat su dobili hrpu mladih igrača i draft pickova te krenuli isponova. Zasad se čini da su dobro birali na draftu, Markkanen je bio zvezda Eurobasketa, a igrač od kojega se najviše očekuje je svakako Zach Lavine.

Bek šuter Wolvesa je došao povređen i još neko vreme ga neće biti na terenu, no veoma je optimističan. -“Osećam se slično kao u Wolvesima. U procesu smo rebuildinga, a iako nismo imali pozitivan omer sve je bilo u najbolje redu. Nisam imao osećaj da gubimo, već da želimo napredovati. Bilo je zabavno i osećam se slično i ovde.”- izjavio je Lavine. -“Ovde bi trebalo biti slično. U Wolvesima smo uzeli oko 28 utakmica, no činilo nam se da možemo bez problema pobediti u bar 50. Nitko nas nije žalio i činilo mi se da napredujemo iz utakmice u utakmice.”- dovršio je novi bek šuter Bullsa.

Lavine izgleda da jako voli rebuilding i manjak očekivanja. Nitko ne očekuje Bullse u playoffu iduće sezone i to izgleda odgovara svima u ekipi, status “underdoga”. Imaju zanimljivu družinu na okupu i ako Lavine potpuno zaleči svoju povredu i vrati se igrama kao u prošloj sezoni u nekoliko idućih godina bi mogli ponovo videti velike Bullse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*