Mirotić otvorio dušu

hoopshabit.com

Nedavno završeni Eurobasket je bio pun otkaza. Može se slobodno reći kako smo imali jedno od slabijih prvenstava u poslednje vreme (što se tiče imena). Jedan od najkontroverznijih otkaza je bio onaj Nikole Mirotića. Rođeni Crnogorac je odlučio za Španiju kao njegovu selekciju i već je nekoliko puta bio u sastavu. Ove godine je bila dvojba između njega i Serge Ibake na poziciji naturaliziranog stranca, a Scariolo se odlučio za Nikolu.

Netom prije Eurobasketa Nikola je izjavio kako neće igrati ovaj puta za Španiju, već da će uzeti slobodno leto kako bi radio na sebi. Ova odluka nije nikome dobro sela, Španci su osim za njega sada bili oslabljeni i za Ibaku za kojega su se mogli odlučiti da je Nikola ranije reagirao. Tek sada je Mirotić otkrio svoje razloge propuštanje Eurobasketa.

Želeo sam da radim na svom telu, znao sam da moram da promenim nešto ukoliko želim da budem konstantan. Prethodna tri leta sam proveo igrajući za nacionalni tim i nakon tih reprezentativnih akcija sam umoran dolazio u Chicago. Zato sam uvek imao loš početak sezone”- rekao je Mirotić. Dodao je kako mora poraditi na kilaži, jer to mu je dosada bio najveći “protivnik” njegove forme.

Dosada se za mesto borio sa igračima kao što su Gibson, Gasol, Noah i ostala ekipa koja je igrala za Bullse. Iako je totalno različit tip igrača od svih navedenih Nikola se većinu prošle sezone mučio s formom. Nije mogao pronaći šut i bio je jako nekonstantan, te je to bio najveći problem. Sada će se boriti za mesto sa senzacijom Eura Fince Lauri Markkanenom.

On je odličan igrač. Siguran sam da možemo igrati zajedno u nekom sistemu. Nisam zabrinut, zapravo sam srećan jer u timu imamo još jednog Evropljanina“- završio je Nikola koji je nedavno produžio ugovor s Bullsima na još 2 dodatne sezone za 27 miliona$.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*