Jokić: Samo čovek, ne izdajnik

Denver Nuggets

Salva uvreda stigla je na adresu Nikole Jokića od fanova iz Srbije nakon finala Eura koje je Srbija izgubila od Slovenije. Ne mogu navijači oprostiti Jokiću što nije igrao za Srbiju ovoga leta, i znaju da bi sa njim njihova ekipa imala mnogo veće šanse za zlato.

Pogodilo je to Nikolu. Zaboravljaju svi da je Jokić iza sebe imao napornu sezonu, da se potrošio fizički ali i psihički, da njegove fizikalije nisu na nivou koji od njega iziskuje NBA liga. I pri tome da se od njega očekuje da bude lider jednog tima… I da ima samo 21 godinu… Pogodilo ga je to sve.

“Nekako sam znao da neću igrati za reprezentaciju jer sam bio potpuno ’prazan’ posle osvajanja srebra na Olimpijskim igrama. To je bio vrhunac moje karijere, nešto što… Mislim – Olimpijske igre, nacionalni tim, Srbija, himna, dres… Potom sam došao ovde i pomislio: ’Oh, ponovo moram sve ispočetka’. Osetio sam se umorno i ispražnjeno, znao sam da moram da uzmem slobodno kako bih se oporavio, radio na svom telu i pripremio za sledeću sezonu”, rekao je Jokić.

Denver Nuggets

Centar Denvera je istakao da mu je bilo teško da vidi brojne kritike koje su stizale.

“Posle poraza u finalu Evrobasketa ove godine, dobio sam mnogo poruka i iznenadio sam se koliko su bile loše. Ljudi su takvi – kada ne igrate jednu godinu za reprezentaciju, nazivaće vas izdajnicima i slično. To je ono što ja mislim”, dodao je momak iz Sombora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*