Silver promenio pravila drafta

Već se neko vreme priča kako Silver i čelništvo NBA lige radi na tome da se promeni princip draft lutrije. Misle da previše ekipa tankira te to naravno direktno utiče na kvalitet lige. Osim toga, za dosta ekipa tankiranje se obilo o glavu, gde su na draftu prošli loše usprkos visokom picku.

Sada su napokon uspeli u tome. Od iduće sezone ćemo gledati promenjen sistem draft lutrije koja će sigurno smanjiti takniranje. Sada će 3 najgore ekipa imati potpuno iste šanse za prvi pick, za razliku od prijašnjeg principa. Top 3 najgore će imati 14% šanse za prvi pick, a nakon toga s boljim mestom opadaju i šanse, kao i dosada.

Jedina ekipa koja je bila protiv ove promene su bili Thunderi, dok su Mavsi ostali suzdržani. Osim promene drafta Silver je progurao još jednu svoju zamisao. Sada će početi kažnjavati ekipa koji odmaraju zdrave igrače na utakmicama koje se prenose na televiziji, te ako preteraju u regularnoj sezoni. Da bi im olakšao smanjio je broj back to back utakmica i sada će kažnjavati ako uoči nepravilnosti.

 

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Gundy: Ukinuo bih NBA draft - Ostatak Sveta
  2. Baksuzni Knicksi, Lakerse pogledao Bog i Silver! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*